Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Antifouling boot

  Antifouling is een speciale coating die het onderwaterschip van uw boot beschermt tegen aangroei van mosselen, algen of andere organismen... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  31 Producten
  Epifanes Werdol kopervrij

  Epifanes Werdol kopervrij

  Werdol Kopervrij is een half-synthetische, erod...
  € 32,-
  Aanbieding
  Cruiser One Antifouling

  Cruiser One Antifouling

  Cruiser One is een 1-laags polijstende antifouli...
  € 35,95
  Epifanes Copper-Cruise

  Epifanes Copper-Cruise

  Een effectief werkende koper- en biocide houdend...
  € 46,-
  Aanbieding
  Tenco bottomcoat brons

  Tenco bottomcoat brons

  Tenco Bottom Coat wordt gebruikt ter bescherming...
  € 20,95
  Aanbieding
  Epifanes Foul Away (zelfslijpende onderwaterverf)
  € 52,20
  Propeller Antifouling Grijs TK Colorspray
  € 24,95
  Aanbieding
  Propeller Antifouling Zwart

  Propeller Antifouling Zwart

  Aangroeiwerende verf voor de bescherming van sch...
  € 24,-
  Antifouling afbijt 1 liter

  Antifouling afbijt 1 liter

  Interstrip AF is een verfafbijt, speciaal sameng...
  € 53,95
  Aanbieding
  Propeller Antifouling Transparant

  Propeller Antifouling Transparant

  Aangroeiwerende verf voor de bescherming van sch...
  € 24,95
  Bekijk de combideal!
  Micron LZ

  Micron LZ

  Micron LZ is een polijstende antifouling die ges...
  € 42,50
  20% korting
  Interspeed Extra antifouling

  Interspeed Extra antifouling

  Interspeed Extra is een harde, schrobbare antifo...
  € 42,50
  Aanbieding
  Antifouling afbijt 2.5L

  Antifouling afbijt 2.5L

  Interstrip is een verfafbijt, speciaal samengest...
  € 112,-
  Aanbieding
  Tenco bottomcoat zwart

  Tenco bottomcoat zwart

  Tenco Bottom Coat wordt gebruikt ter bescherming...
  € 20,95
  Hempel's Classic
  € 47,40
  Hempel's Mille Xtra
  € 53,10
  Hempel's Mille NCT
  € 57,10

  Antifouling boot

  Antifouling voor jouw boot? Een goed idee! Met antifouling krijgen micro-organismen, mosselen en algen geen kans om zich onder het wateroppervlak vast te hechten aan de romp van jouw boot. Is er sprake van veel aangroei onderaan de romp, dan heeft dit een nadelig effect op het vaarplezier. Zo verlies je snelheid, verbruikt meer brandstof en kan zelfs te maken krijgen met corrosie waardoor de onderkant van jouw boot wordt aangetast. Dat wil jij natuurlijk voorkomen! Hoe je dat doet? Met een laag antifouling.

  Antifouling varianten

  Antifouling kopen? Tijdens jouw online zoektocht kom je er al snel achter dat er twee verschillende varianten beschikbaar zijn; harde antifouling en zachte antifouling. Maar welk type is voor jouw boot het meest geschikt? Dit is geheel afhankelijk van de snelheid waarmee jij over het algemeen vaart.

  Houd jij ervan om hard te varen? Kies dan harde antifouling om de coating van jouw boot te beschermen. Harde antifouling is een duurzame onderwaterschipcoating die ontzettend lang blijft zitten. Dit type bescherming is erg goed bestand tegen slijtage en dien je slechts eens in de zoveel tijd opnieuw aan te brengen. Het is geschikt voor boten die harder dan dertig knopen varen en af en toe droogvallen. Let op: doordat je harde antifouling telkens laag over laag aanbrengt, dien je na verloop van tijd alle antifouling te verwijderen en opnieuw te beginnen met het opbouwen van de beschermlaag.

  Vaar je minder dan dertig knopen? Zachte antifouling is dan de juiste keus. Je dient dit type boot antifouling ieder seizoen opnieuw aan te brengen, omdat deze er tijdens het varen langzaam afslijt. Heb je een tweedehands boot en weet je niet precies welk type beschermcoating er is gebruikt? Wrijf er dan met een natte doek overheen. Komt er verf vanaf, dan heb je te maken met zachte antifouling.

  Antifouling boot kopen

  Wil jij het onderste gedeelte van jouw boot beschermen tegen aangroei, algen en andere micro-organismen? In onze webshop vind je verschillende soorten antifouling van diverse merken. Ieder product is door ons met de hoogste zorg uitgekozen, waardoor jij altijd verzekerd bent van kwaliteit.

  Bekijk ons assortiment antifouling boot met merken zoals Epifanes Copper Cruise, International Interspeed Extra en Tenco Bottomcoat. Heb je een vraag over één van de producten? Wij helpen je graag verder.

   

  Antifouling boot aanbrengen

  Antifouling aanbrengen, dat is niet ingewikkeld. Uitbesteden is om deze reden dan ook niet nodig. Wat je wel moet doen, is de juiste veiligheidsmaatregelen in acht nemen, omdat het goedje erg chemisch is. Draag om deze reden daarom altijd een overall, stofmasker, beschermbril en handschoenen. Ook dien je de ruimte goed te ventileren.

  Stap 1: Ontvet het onderwaterschip, zodat de antifouling zich goed kan hechten. Gebruik hiervoor een goede boot ontvetter. Reinig voor het ontvetten het oppervlak grondig met een schuursponsje.
  Stap 2: Breng een antifouling boot primer aan. Is het de eerste keer dat je een antifouling aanbrengt, dan dien je eerst een primer te gebruiken. Hiermee zal de beschermcoating beter hechten.

  Stap 3: Breng de antifouling aan. Zorg ervoor dat het oppervlak goed droog is wanneer je de coating aanbrengt. Is er een oude antifouling-laag aanwezig die je wilt verwijderen? Gebruik hiervoor dan de Antifouling Afbijt van het merk International.

   

  Meer informatie

  Wil je meer weten over antifouling voor je boot? Of heb je een vraag over één van onze andere producten? Laat het ons weten. Wij zitten klaar om jou – helemaal vrijblijvend – te adviseren, zodat jij zelfverzekerd het water op kunt.


  Waarom antifouling? De bescherming tegen deze aangroei zorgt namelijk voor snelheidsverlies, een hoger brandstofverbruik en zelfs voor corrosie waardoor de onderkant van uw schip wordt aangetast. Bekende antifoulingsoorten zijn: antifouling Epifanes en antifouling International. Bij Boottotaal vindt u alles voor het onderhoud van uw boot, dus ook een zorgvuldig samengestelde collectie antifouling zoals Epifanes Copper Cruise, International Interspeed Extra en Tenco Bottomcoat brons en zwart. Maar welke is geschikt voor uw boot? Wij helpen u hier verder.


  Antifouling kopen: hard of zacht?

  Er zijn twee soorten antifouling: harde en zachte antifouling. Welke antifouling u nodig heeft, hangt onder andere af van hoe snel u vaart, het vaargebied en uw boot. Harde antifouling is een duurzame onderwaterschipcoating die lang blijft zitten en bestand is tegen slijtage. Alleen de toplaag slijt en moet eens in de zoveel tijd opnieuw worden aangebracht. Door de jaren heen ontstaat er een dikke, harde laag antifouling. Deze laag moet wel om de paar jaar worden verwijderd en opnieuw opgebouwd. Harde antifouling is bedoeld voor boten die snel varen (meer dan 30 knopen) en zo nu en dan droogvallen.

  Zachte antifouling is een zelfslijpende antifouling. Tijdens het vaarseizoen slijt deze laag van het onderwaterschip af. In tegenstelling tot harde antifouling, ontstaat er dus geen dikke, harde laag. U moet daardoor wel elk seizoen een nieuwe antifoulinglaag aanbrengen. Zachte antifouling is bedoeld voor boten die niet snel varen (minder dan 30 knopen). Bij snel varende boten slijt zachte antifouling te snel.

  Tip! Wanneer u een tweedehands boot heeft gekocht en niet weet welke antifouling er is gebruikt, kunt u met een natte doek over het onderwaterschip gaan. Komt er verf vanaf? Dan is het zachte antifouling.


  Antifouling aanbrengen

  Het aanbrengen van antifouling kunt u gewoon zelf doen. U moet wel wat veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Antifouling is zeer chemisch; werk dus met een overall, stofmasker, beschermbril en handschoenen. En zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd wordt. Antifouling aanbrengen doet u als volgt:

  1.    Ontvetten: eerst moet het onderwaterschip worden ontvet. Bij Boottotaal vindt u verschillende ontvetters. Los het ontvettingsmiddel op in water en gebruik een schuursponsje om het onderwaterschip schoon te maken.

  2.    Antifouling primer: wanneer er voor het eerst antifouling wordt aangebracht op het onderwaterschip, moet u eerst antifouling primer gebruiken zodat de coating beter hecht. Bekijk hier de antifouling primers. Volg de instructies op de verpakking van de primer.

  3.    Antifouling aanbrengen: wanneer het onderwaterschip droog is, kunt u de antifouling aanbrengen. Gebruik hiervoor een kwast of roller en volg de instructies op de verpakking.

  Moet u eerst de oude antifouling verwijderen? Gebruik dan Antifouling Afbijt van International. Deze vindt u in onze watersport webshop.


  Koop uw antifouling bij Boottotaal

  Boottotaal is opgericht voor en door mensen met een passie voor watersport. Al vanaf jongs af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Hierdoor weten wij als geen ander wat u precies nodig heeft voor de watersport. We gaan alleen voor de beste producten, van hoogwaardige kwaliteit. Deze producten worden met zorg uitgekozen. Bij een bestelling vanaf €99,- verzenden we gratis. Ruilen of retourneren is voor ons geen probleem. Wenst u nog meer informatie of hulp bij het bestellen van antifouling? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen u met liefde verder.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »