Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Radarreflectoren

  Een radarreflector is een buisvormig of achthoekig reflecterend object dat bij slecht zicht in de mast of achterstag wordt gehangen. Een radarreflector hangt u zo hoog mogelijk op om de kans te vergroten dat andere boten u zien op de radar. Bekijk ons aan... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  4 Producten

  Radarreflectoren

   De reflector moet minimaal vier meter boven de waterlijn worden bevestigd. Dus in het geval van een zeilboot is dat zo hoog mogelijk in de mast of achterstag, bij een motorboot kiest u het hoogste punt van de boot. Ook de hoek waarin u hem ophangt is belangrijk, de reflector moet als een ‘regenvanger’ worden opgehangen.

  Veiligheid aan boord staat bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden een ruim assortiment aan onmisbare veiligheidsproducten voor op de boot, zoals brandblusmiddelen, EHBO kits, lifelinesreddingsvesten en radarreflectoren. Bij Boottotaal bieden we radarreflectoren in verschillende vormen en maten, onder andere van Talamex en Allpa.

  Radarreflectoren: passief en actief

  Wanneer u op zee vaart, is het belangrijk dat u zichtbaar bent voor andere schepen. Zeker bij slecht zicht, hoge golven, in het donker en/of wanneer er veel grote schepen zijn. Het voeren van een radarreflector is verbonden aan regels. Op bepaalde wateren is het verplicht om een radarreflector te gebruiken, vooral op wateren waar veel vrachtschepen zijn, die varen voornamelijk op de radar. Er bestaan passieve en actieve radarreflectoren, wij leggen hier het verschil uit:

  ·       Passieve radarreflector: dit is een achthoekige of buisvormige radarreflector die u in de achterstag of mast van uw boot hangt. Doordat het object reflecteert is de kans groter dat u zichtbaar bent op de radar van andere schepen. Het is wel belangrijk dat u, zeker op open water, een zo’n groot mogelijke radarreflector gebruikt van minimaal 30 cm.
  ·       Actieve radarreflector: deze radarreflectoren werken automatisch. Een actieve radarreflector vangt radargolven op van andere schepen en stuurt deze versterkt weer terug waardoor de kans aanzienlijk wordt vergroot dat u gezien wordt. U kunt bijvoorbeeld een Echomax of Trilens radarreflector kopen, deze zijn wel een stuk duurder dan passieve radarreflectoren.

  Boottotaal: alles voor de boot

  Bij Boottotaal vindt u meer dan 25.000 watersportartikelen die vrijwel allemaal uit voorraad leverbaar zijn. Ruilen of retourneren is geen probleem en vanaf 99,- betaalt u geen verzendkosten. Heeft u nog vragen over radarreflectoren of een ander product? Neem gerust contact op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »