Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Radarreflectoren

  Een radarreflector is een buisvormig of achthoekig reflecterend object dat bij slecht zicht in de mast of achterstag wordt gehangen. Een radarreflector hang je zo hoog mogelijk op om de kans te vergroten dat andere boten je zien op de radar. Bekijk ons aa... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  20 Producten
  Aanbieding
  Radar reflector 30 cm
  € 20,95
  Radar reflector 35 cm
  € 49,20
  Aanbieding
  Radarreflektor 34x34x47cm
  € 37,40

  Radarreflectoren

  De reflector moet minimaal vier meter boven de waterlijn worden bevestigd. Dus in het geval van een zeilboot is dat zo hoog mogelijk in de mast of achterstag, bij een motorboot kies je het hoogste punt van de boot. Ook de hoek waarin je hem ophangt is belangrijk, de reflector moet als een ‘regenvanger’ worden opgehangen.

  Veiligheid aan boord staat bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden een ruim assortiment aan onmisbare veiligheidsproducten voor op de boot, zoals brandblusmiddelen, EHBO kits, lifelinesreddingsvesten en radarreflectoren. Bij Boottotaal bieden we radarreflectoren in verschillende vormen en maten, onder andere van Talamex en Allpa.


  Radarreflectoren: passief en actief

  Wanneer je op zee vaart, is het belangrijk dat je zichtbaar bent voor andere schepen. Zeker bij slecht zicht, hoge golven, in het donker en/of wanneer er veel grote schepen zijn. Het voeren van een radarreflector is verbonden aan regels. Op bepaalde wateren is het verplicht om een radarreflector te gebruiken, vooral op wateren waar veel vrachtschepen zijn, die varen voornamelijk op de radar. Er bestaan passieve en actieve radarreflectoren, wij leggen hier het verschil uit:

  ·       Passieve radarreflector: dit is een achthoekige of buisvormige radarreflector die je in de achterstag of mast van je boot hangt. Doordat het object reflecteert is de kans groter dat je zichtbaar bent op de radar van andere schepen. Het is wel belangrijk dat je, zeker op open water, een zo’n groot mogelijke radarreflector gebruikt van minimaal 30 cm.
  ·       Actieve radarreflector: deze radarreflectoren werken automatisch. Een actieve radarreflector vangt radargolven op van andere schepen en stuurt deze versterkt weer terug waardoor de kans aanzienlijk wordt vergroot dat je gezien wordt. U kunt bijvoorbeeld een Echomax of Trilens radarreflector kopen, deze zijn wel een stuk duurder dan passieve radarreflectoren.


  Radarreflector motorboot

  Het plaatsen van een radarreflector op een motorboot is anders dan bij een zeilboot. Op een motorboot kun je namelijk de radarreflector niet in de mast hangen. Gebruik voor een motorboot dan ook een radarreflector met een voet of een steuntje voor montage op het dek. Of als je een stormmastje hebt kun je de radarreflector daar op monteren. Minimaal zou de radarreflector op je motorboot 4 meter boven de waterlijn gemonteerd moeten worden. 


  Boottotaal: alles voor de boot

  Bij Boottotaal vind je meer dan 25.000 watersportartikelen die vrijwel allemaal uit voorraad leverbaar zijn. Ruilen of retourneren is geen probleem en vanaf 99,- betaal je geen verzendkosten. Heb je nog vragen over radarreflectoren of een ander product? Neem gerust contact op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »