Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Dekluiken

  We hebben een mooi assortiment dekluiken. Ze kunnen eenvoudig gemonteerd worden. Let dan vooral op de maat. Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op. We helpen u graag goed uitgerust het water op!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  79 Producten

  Dekluiken

  Dekluiken monteert u in het bovendek om uw kajuit van licht en frisse lucht te voorzien. Bij Boottotaal hebben we dekluiken van Goiot System, Moonlight en Lewmar. Hiermee kunt u een bestaand dekluik, ook wel dakluik genoemd, vervangen of zelf een nieuw luik installeren. De luiken zijn verkrijgbaar in uiteenlopende maten.


  Functie dekluiken

  Dekluiken zijn de ramen van uw boot. U kunt de luiken openzetten om de kajuit te ventileren. Sommige luiken hebben een telescopische uitzetter waarmee u het luik traploos kunt openen. Zo bepaalt u zelf hoe ver u het dekluik openzet. Vaak kunt u het luik ook helemaal openklappen door de telescopische uitzetter los te maken. Behalve dat een dekluik zorgt voor ventilatie, heeft het nog een paar functies:

  •   Luchtafvoer boven de kombuis: wanneer u staat te koken, is het belangrijk dat de dampen worden afgevoerd. Met een luik boven uw kombuis, creëert u een afvoersysteem om kookluchtjes en stoom naar buiten af te voeren.
  •   Ventilatie badkamer: wanneer u doucht aan boord, heeft u voldoende ventilatie nodig om de stoom die vrijkomt tijdens het douchen af te voeren naar buiten. Ook hiervoor kunt u, naast een ventilatierooster, een dekluik gebruiken.
  •   Vluchtluik: een dekluik wordt ook weleens vluchtluik genoemd omdat dit de nooduitgang van uw kajuit is. Het meest verkochte vluchtluik voor de boot is 50x50 cm. Dat is groot genoeg om doorheen te klimmen in geval van nood.
  •   Inspectieluik boot: wanneer u makkelijk toegang wilt hebben tot bepaalde electronica, kunt u een dekluik als inspectieluik gebruiken.

  De dekluiken in onze watersport webshop zijn volledig waterdicht en voorzien van ergonomische handgrepen. Deze kunt u zowel van binnenuit als van buitenaf openen en sluiten. Uiteraard zijn de luiken voorzien van een vergrendeling zodat het luik niet ongewenst van buitenaf opengemaakt kan worden. We hebben ook los verkrijgbare horren voor u dekluiken.


  Dekluik monteren

  Wilt u een bestaand dekluik of dakluik vervangen? Meet dan de maat op van het gat waar het nieuwe dekluik in geplaatst moet worden. Deze moet overeenkomen met de binnenmaat van uw nieuwe dekluik. De buitenmaat geeft de totale afmeting van het luik aan. Bij Boottotaal vindt u dekluiken in verschillende maten. De kleinste is 285x230 mm, de grootste 681x681 mm. Heeft u nog vragen over de dekluiken? Neem gerust contact met ons op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »