Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Dodemanskoord

  Ben je op zoek naar een dodemanskoord of dodemansknop voor je buitenboordmotor van Yamaha, Suzuki, Honda, Mercury, Suzuki, Mariner of een ander merk? Bij Boottotaal hebben we universele dodemanskoorden (inclusief dodemansknop)!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  7 Producten

  Dodemanskoord

  Dodemanskoord & dodemansknop boot

  Ben je op zoek naar een dodemanskoord of dodemansknop voor je buitenboordmotor van Yamaha, Suzuki, Honda, Mercury, Suzuki, Mariner of een ander merk? Bij Boottotaal hebben we universele dodemanskoorden (inclusief dodemansknop) van Allpa, Easterner en Fell Marine. Deze kun je op vrijwel elk merk buitenboord- of inboardmotor aansluiten. De koorden zijn uit voorraad leverbaar.


  Werking dodemanskoord

  Stel: je bent aan het varen in een open boot. Het is lekker weer en je geeft wat extra gas. Ineens moet je uitwijken voor iets dat in het water ligt of voor een andere boot. Door de plotselinge beweging wordt je uit de boot geslingerd. Zonder dodemanskoord om je pols kan zo’n scenario gevaarlijke gevolgen hebben. Een dodemanskoord voorkomt namelijk dat je boot onbestuurd verder vaart wanneer je te water raakt. Het koord zit verbonden aan een dodemansknop. Wanneer je van boord valt, zorgt de trekkracht van het koord ervoor dat de motor automatisch wordt uitgeschakeld. Hierdoor komt je boot direct tot stilstand zodat je de kans krijgt om weer aan boord te klimmen. Een dodemansknop en -koord kunt je zowel op een inboard- als outboardmotor monteren.  

  Tip! Het is aan te raden om altijd een reserve dodemanskoord mee te nemen aangezien de motor niet start zonder koord. Wanneer de bestuurder van de boot te water is geraakt, zit het koord nog om zijn pols. In dat geval kan het reservekoord worden gebruikt om de motor te starten en de bestuurder op te pikken.


  Dodemanskoord buitenboordmotor verplicht?

  Een dodemansknop of dodemanskoord is verplicht op elke boot en waterscooter die harder vaart dan 20 km/uur. Degene die de boot bestuurt draagt het dodemanskoord om zijn of haar pols. Wanneer de boot niet harder gaat dan 20 km/uur, maar wel regelmatig wordt bestuurd door een kind, raden we ook aan om ook een dodemanskoord en -knop te installeren.


  Dodemansknop polsband

  Een vrij nieuwe ontwikkeling is de dodemansknop polsband van Fell Marine. Dit is een draadloze dodemansknop waardoor je meer bewegingsvrijheid heeft. De polsband staat in contact met een eenvoudig te installeren zender. Wanneer de polsband in aanraking komt met water of buiten het bereik van de zender raakt, slaat de motor automatisch af. De polsbanden zijn in verschillende kleuren leverbaar.


  Dodemansknop en dodemanskoord kopen

  Een dodemanskoord aansluiten is heel eenvoudig. je schuift of klikt de adapter aan de knop. Aangezien de aansluiting per merk verschilt, vindt je in onze watersport webshop een dodemanskoord met universele adapters. Deze kunt je aansluiten op vrijwel elk merk: Suzuki, Honda, Mercury, Mariner, Yamaha etc. We verkopen de koorden ook in sets inclusief noodstopschakelaar ofwel dodemansknop. Koop je dodemansknop of dodemanskoord eenvoudig en snel bij Boottotaal.nl

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »