Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Dodemanskoord

  Bent u op zoek naar een dodemanskoord voor uw buitenboordmotor van Yamaha, Suzuki, Honda, Mercury, Suzuki, Mariner of een ander merk? Bij Boottotaal hebben we universele dodemanskoorden (inclusief dodemansknop)!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  8 Producten
  Aanbieding
  MOB+ Basisset

  MOB+ Basisset

  Draadloze dodemansknop voor uw boot. Nooit meer ...
  € 249,-
  Aanbieding
  MOB xTAG Rood
  € 44,95
  xFOB Zender
  € 46,95
  Wireless MOB xBand
  € 35,-

  Dodemanskoord

   

  Bent u op zoek naar een dodemanskoord voor uw buitenboordmotor van Yamaha, Suzuki, Honda, Mercury, Suzuki, Mariner of een ander merk? Bij Boottotaal hebben we universele dodemanskoorden (inclusief dodemansknop) van Allpa, Easterner en Fell Marine. Deze kunt u op vrijwel elk merk buitenboord- of inboardmotor aansluiten. De koorden zijn uit voorraad leverbaar. 


  Werking dodemanskoord

  Stel: u bent aan het varen in een open boot. Het is lekker weer en u geeft wat extra gas. Ineens moet u uitwijken voor iets dat in het water ligt of voor een andere boot. Door de plotselinge beweging wordt u uit de boot geslingerd. Zonder dodemanskoord om uw pols kan zo’n scenario gevaarlijke gevolgen hebben. Een dodemanskoord voorkomt namelijk dat uw boot onbestuurd verder vaart wanneer u te water raakt. Het koord zit verbonden aan een dodemansknop. Wanneer u van boord valt, zorgt de trekkracht van het koord ervoor dat de motor automatisch wordt uitgeschakeld. Hierdoor komt uw boot direct tot stilstand zodat u de kans krijgt om weer aan boord te klimmen. Een dodemansknop en -koord kunt u zowel op een inboard- als outboardmotor monteren.   Tip! Het is aan te raden om altijd een reserve dodemanskoord mee te nemen aangezien de motor niet start zonder koord. Wanneer de bestuurder van de boot te water is geraakt, zit het koord nog om zijn pols. In dat geval kan het reservekoord worden gebruikt om de motor te starten en de bestuurder op te pikken. 


  Dodemansknop verplicht?

  Een dodemansknop is verplicht op elke boot en waterscooter die harder vaart dan 20 km/uur. Degene die de boot bestuurt draagt het dodemanskoord om zijn of haar pols. Wanneer de boot niet harder gaat dan 20 km/uur, maar wel regelmatig wordt bestuurd door een kind, raden we ook aan om ook een dodemanskoord en -knop te installeren. 


  Dodemanskoord aansluiten

  Een dodemanskoord aansluiten is heel eenvoudig. U schuift of klikt de adapter aan de knop. Aangezien de aansluiting per merk verschilt, vindt u in onze watersport webshop een dodemanskoord met universele adapters. Deze kunt u aansluiten op vrijwel elk merk: Suzuki, Honda, Mercury, Mariner, Yamaha etc. We verkopen de koorden ook in sets inclusief noodstopschakelaar ofwel dodemansknop. 


  Dodemansknop polsband

  Een vrij nieuwe ontwikkeling is de dodemansknop polsband van Fell Marine. Dit is een draadloze dodemansknop waardoor u meer bewegingsvrijheid heeft. De polsband staat in contact met een eenvoudig te installeren zender. Wanneer de polsband in aanraking komt met water of buiten het bereik van de zender raakt, slaat de motor automatisch af. De polsbanden zijn in verschillende kleuren leverbaar.
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »