Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Navigatieverlichting

  Wanneer u na zonsondergang vaart, bent u verplicht om navigatieverlichting aan boord te hebben. Op zee is het ’s nachts aardedonker. Wij verlichten u graag met ons assortiment!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  79 Producten
  Aanbieding
  Toplicht 100CM
  € 44,95
  Led RVS navigatielampen
  € 22,18
  Aanbieding
  360° navigatielamp led
  € 47,50
  Aanbieding
  Toplicht 60CM
  € 36,95
  Aanbieding
  Led combinatielamp
  € 25,95
  Aanbieding
  Ankerlicht rondschijnend
  € 19,95
  Aanbieding
  Toplicht klapbaar 27 cm
  € 24,95
  Aanbieding
  Navigatielantaarns
  € 64,95

  Navigatieverlichting

  Wanneer u geen licht voert, wordt u niet gezien door andere boten. Navigatieverlichting is aan allerlei regels verbonden. Een zeilboot heeft andere regels dan een motorboot en ook de lengte van het schip is bepalend in welke navigatielichten u aan boord moet hebben. Bij Boottotaal vindt u alle verplichte navigatieverlichting van verschillende topmerken zoals Perko navigatieverlichting, maar ook Lalizas, Hella, Aquasignal, Talamex en meer.

  Navigatieverlichting voor boten: wat zijn de regels?

  Navigatieverlichting zorgt ervoor dat u ’s nachts kunt bepalen welke kant een tegemoetkomend schip op vaart en om wat voor een boot het gaat. Het gebruik van navigatieverlichting op een boot is aan verschillende regels verbonden. Wij zetten ze kort voor u op een rij:

  ·         Boot korter dan 7 meter: u bent verplicht om een rondom schijnend wit licht bovenin uw mast te voeren. Dit is tegelijkertijd het ankerlicht.
  ·         Zeilboot van 7 tot 20 meter: heklicht en boordlichten zijn verplicht. Boordlichten zijn de kenmerkende rode en groene navigatielampen. Het bakboordlicht is rood, het stuurboordlicht is groen. Wanneer u ’s nachts op de motor vaart, bent u verplicht om een toplicht te voeren.
  ·         Motorboot van 7 tot 20 meter: boordlichten, heklicht en toplicht zijn verplicht.

  Om het u gemakkelijk te maken, bestaan er ook combinatielampen. Zoals tweekleurenlichten waarin stuur- en bakboordverlichting in één behuizing zitten, maar ook driekleurenlichten waarin de boordlichten worden gecombineerd met het hek-/toplicht. Bij Boottotaal kunt u ook kiezen voor een navigatieverlichting set zodat u in een keer alle verplichte navigatielampen heeft.

  Verschillende soorten navigatielichten

  Boottotaal heeft een groot aanbod navigatieverlichting in allerlei prijsklassen. De meeste navigatielampen zijn voorzien van led-lampen waardoor ze langer meegaan dan voorheen. Navigatieverlichting is uitgevoerd met verschillende behuizingen. RVS navigatieverlichting heeft een luxueuze uitstraling en is bestand tegen weer en wind. Maar ook de kunststof navigatielampen worden niet getergd door roest of corrosie. In onze online watersportwinkel vindt u naast led-boordverlichting, RVS toplichten, twee-en driekleurenlichten, ook vervangingslampen voor uw navigatieverlichting.

  Navigatieverlichting online kopen

  Bent u op zoek naar Aquasignal, Allpa, Talamex, Waygroup, Perko, Lalizas of Hella navigatieverlichting? Bij Boottotaal vindt u een ruim aanbod navigatielampen voor op de boot. U kunt de verlichting makkelijk en snel online bestellen. De meeste navigatielampen zijn leverbaar binnen 1-2 werkdagen.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »