Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Zonnepanelen boot

  We weten het allemaal: zoals we nu aan onze energie komen, doet geen goed aan het milieu en onze omgeving. Daarom zijn onze zonnepanelen een heel goed en logisch alternatief.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  15 Producten

  Zonnepanelen boot

  Deze duurzame manier om energie te winnen, wordt onder reguliere huishoudens goed gepromoot, maar zijn ook een ideale oplossing voor op de camping of op de boot. Realiseer je je welke voordelen zonnepanelen op de boot opleveren, behalve een schonere lucht? Met zonnepanelen op de boot:

  ·         Geniet je van minder kosten en meer vrijheid
  ·         Kun je langer op het water blijven
  ·         Hoef je niet na één dag al terug naar de kade om de accu op te laden.


  Bekijk de zonnepanelen bij Boottotaal en check welke voor je het meeste opleveren.  


  Zonnepanelen boot: huren of kopen?

  Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering, er zijn kosten aan verbonden. Voor de reguliere huishoudens kun je voor zonnepanelen een subsidie aanvragen en bedenken of je ze wilt huren of kopen. Zonnepanelen voor de boot zijn wat dat betreft een stuk overzichtelijker. Het oppervlak is kleiner en dat scheelt in de portemonnee. Daglichtpanelen op de boot zijn echt de investering waard, het levert ongelooflijk veel op! En waar vang je meer licht dan op het open water? Met de juiste zonnepanelen op de boot ben je verzekerd van een goede energievoorziening. Welke passen het best bij je aan boord?


  Welke zonnepanelen voor op de boot?

  De belangrijkste vraag is hoeveel stroom je op de boot denkt nodig te hebben. Welke apparaten gebruik je en hoeveel uur per dag gebruik je deze? Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn dat de belangrijkste punten om te berekenen. Denk dan na over de hoeveelheid zonnepanelen en de afmetingen. Er zijn twee soorten zonnepanelen met ieder hun eigen soort zonnecellen. Poly en mono. Beide soorten zonnecellen hebben een hoge lichtgevoeligheid. Alleen de mono versie is effen zwart en heeft een gladdere structuur. Hiermee ben je verzekerd van een maximale lichtopname. Boottotaal biedt beide soorten panelen.


  Hoe gebruik je zonnepanelen op de boot?

  Met alleen zonnepanelen kom je er niet. Boottotaal heeft alles voor een volledige stroomvoorziening via zonnepanelen;

  ·         Montagemateriaal
  ·         Laadcontrollers
  ·         Accu’s


  Zorg ervoor dat de zonnepanelen op de boot op de juiste manier worden geïnstalleerd. Daarnaast is het belangrijk om met behulp van een controller, of laadregelaar, de stroom te begeleiden van zonnepaneel naar accu. Deze zorgt er ook voor dat het licht omgezet wordt naar een bepaalde hoeveelheid elektriciteit. Let op: een goede controller kan ook als het bewolkt is de lichtintensiteit verbeteren en de energieopbrengst op peil houden.


  Handig! Opvouwbare zonnepanelen zijn ideaal voor op de boot. Je klapt ze op en neemt ze gemakkelijk mee wanneer de boot weer een tijdje aan wal blijft.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »