Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Bootmanstoel

  Een bootmansstoel gebruik je alleen wanneer je in de haven ligt en dus niet tijdens het varen. Bij Boottotaal bieden we maststoelen van Allpa en Trem.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  2 Producten
  Aanbieding
  Bootmanstoel
  € 76,-

  Bootmanstoel

  Een bootmansstoel wordt ook wel maststoel genoemd en wordt gebruikt om veilig en makkelijk in de mast te kunnen klimmen. Dit zou nodig kunnen zijn wanneer je iets moet repareren in de mast. 


  Bootmansstoel gebruiken

  Wanneer je het toplicht moet vervangen, een val moet repareren, het windvaantje moet plaatsen of een andere reparatie hoog in de mast moet uitvoeren, heb je een bootmansstoel nodig. Dit is een stoel met bovenaan twee ogen waarmee je hem vast kunt maken aan een val. Door een tweede persoon aan het val te laten trekken, word je omhoog gehesen. Met je voeten kun je zichzelf afzetten zodat het omhoogtrekken minder zwaar wordt.

  Het voordeel van een bootmansstoel ten opzichte van een klimgordel is dat je relatief comfortabel zit. Zo kun je in alle rust de reparatie uitvoeren. Wel biedt een bootmansstoel minder veiligheid dan een klimgordel, omdat je niet volledig vastzit. Je kunt een bootmansstoel daarom niet gebruiken wanneer de boot aan het varen is, bij een klimgordel kan dat wel.


  Bootmansstoel kopen

  Een bootmansstoel of maststoel is vaak gemaakt van pvc en/of nylon. Aan de buitenkant zitten vakken waar je gereedschap in kun steken, zo heb je je handen vrij om de reparatie uit te voeren. Maststoelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De Trem bootmansstoel in onze watersport webshop is een simpele, sterke bootmansstoel met gordel die voorkomt dat je uit het stoeltje glijdt. Aan de zijkant zitten vakken voor je gereedschap. De Comfort bootmansstoel van Allpa is een iets geavanceerdere uitvoering met ruime zakken aan de zijkant voor je spullen. De hoge rugleuning en zijkanten zorgen voor extra ondersteuning en zitcomfort. Ook deze maststoel heeft uiteraard een gordel om veiligheid te garanderen.

  Heb je nog vragen over de bootmansstoelen bij Boottotaal? Neem gerust contact met ons op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »