Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Plamuren

  Op deze pagina vindt u onze selectie plamuren van kwalitatieve merken als De IJssel, Epifanes en International.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  8 Producten
  Watertite 250 ml

  Watertite 250 ml

  vult tot 20 mm dik zonder uitzakken | sterke & ...
  € 89,96
  IJmofix plamuur set

  IJmofix plamuur set

  Zeer fijne polyesterplamuur.
  € 16,95
  Poltix Vezelplamuur 1 kg
  € 27,33
  Epifanes Combi Plamuur 225 gram

  Epifanes Combi Plamuur 225 gram

  Een traditionele schraapplamuur met fijne struct...
  € 7,90
  Aanbieding
  Combiplamuur 800gr.

  Combiplamuur 800gr.

  Te gebruiken bij een eencomponent verfsysteem op...
  € 12,95
  Aanbieding
  Epifanes polyesterplamuur

  Epifanes polyesterplamuur

  Reparatie voor polyester boven de waterlijn.
  € 13,95
  Epoxy Filler 1500

  Epoxy Filler 1500

  Tweecomponenten plamuur voor hout, staal, alumin...
  € 38,-
  Epoxy Finishing Filler

  Epoxy Finishing Filler

  Zeer fijn en soepel en bijzonder sterk.
  € 41,30

  Plamuren

  Zodra uw boot in de winterstalling ligt, begint de onderhoudsperiode. Bij Boottotaal vindt u alles voor het onderhoud van uw boot. Zoals schoonmaakmiddelenanodes en bootverf. Wanneer u de romp opnieuw wilt gaan schilderen, is het vaak nodig om eerst de scheuren, butsen en andere oneffenheden boven en onder de waterlijn te repareren met plamuur. 

   

  Waarom moet u de boot plamuren?

   

  Tijdens het vaarseizoen krijgt de boot heel wat te verduren. Een kleine botsing met de steiger of een andere boot kan schade aanrichten aan de romp van uw schip. En ook de werking van het zeewater laat z’n sporen na op de buitenkant van uw boot. Deze kleine beschadigingen aan de romp zijn geen fraai gezicht, maar hebben bovenal invloed op de levensduur van uw boot. Het is daarom belangrijk om na afloop van het vaarseizoen de romp en het onderwaterschip na te lopen op beschadigingen. En wanneer u beschadigingen of oneffenheden constateert moeten deze geplamuurd worden om erger te voorkomen.

   

  Plamuur aanbrengen

   

  Voordat u plamuur aanbrengt, is het belangrijk dat u de plek eerst goed schuurt. Vervolgens brengt u een primer aan om er zeker van te zijn dat de plamuur goed hecht. Daarna kunt u de plamuur aanbrengen. Let op: er zijn verschillende soorten plamuren verkrijgbaar. Welke u nodig heeft, hangt af van de ondergrond, de diepte van de beschadiging en of u het onder of boven de waterlijn toepast. Een greep uit onze selectie plamuren:

  •   Epoxy plamuur voor de boot, zoals International Watertite, is een sneldrogende plamuur voor polyester, metaal en hout. De samenstelling is krimpvrij en waterbestendig waardoor u het ook voor grotere reparaties kunt gebruiken.
  •   Epifanes polyester plamuur is speciaal bedoeld voor het repareren van kleine oneffenheden boven de waterlijn, uitsluitend in een polyester ondergrond.
  •   Poltix vezelplamuur van De IJssel is een vezelversterkende polyester plamuur, geschikt voor diepere beschadigingen in een polyester of stalen ondergrond.

   

  Bij Boottotaal staat bij elke plamuur aangegeven voor welke ondergronden en toepassingen het product geschikt is. Mocht u daar nog vragen over hebben, neem gerust contact met ons op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »