Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Ruddersafe

  Ruddersafe is de definitieve en effectieve oplossing voor het alom bekende probleem van slechte wendbaarheid bij geringe snelheden, waarmee vrijwel alle boten met buitenboordmotoren of hekaandrijving te kampen hebben. Bekijk ons aanbod!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  12 Producten
  Ruddersafe Bracket - Rechts - Reserveonderdeel Standaard Type
  € 34,75

  Ruddersafe

  Buitenboord- of hekaandrijvingsboten hebben vaak slechte stuurprestaties bij lage snelheden. De drijvende kracht is niet voldoende om de boot op koers te houden, deze moet voortdurend worden gecorrigeerd. De ruddersafe of course keeper dubbel roer elimineert de noodzaak voor constante correctie, uw boot ligt op koers en is aanzienlijk gemakkelijker te besturen en aan te leggen. Bij hogere snelheden wordt de Course Keeper of ruddersafe uit de waterstroom getild, waardoor opheffing wordt vermeden. Bij het achteruit varen beschermt de Ruddersafe de propeller en biedt tegelijkertijd bescherming tegen ongevallen voor zwemmers. Bij Boottotaal ontvangt u het praktische dubbelroer uit Nederland in verschillende maten passend bij uw boot. Er is een speciale versie beschikbaar voor gebruik op Volvo Penta hekaandrijvingen (serie 280/290).

  Optimale manoeuvreerbaarheid

  De beide roerbladen achter de schroef, zorgen voor extra stuurcapaciteit, resulterend in een optimale manoeuvreerbaarheid, zelfs bij uitgeschakelde motor en bij zowel voor- als achteruitvaren. Naast een verrassend goede bestuurbaarheid in vooral jachthavens, sluizen, smalle waterwegen en tijdens het in- en uitmanoeuvreren van ligplaatsen, draagt Ruddersafe, door een sterk verbeterde koersstabiliteit, bovendien bij tot een vermindering van het brandstofgebruik.

  Verbeterde koersstabiliteit

  Met behulp van de Ruddersafe zal het niet of nauwelijks nodig zijn bij geringe snelheden voortdurende koerscorrecties uit te voeren, resulterend in een ontspannen en plezierig varen.

  Stabiliteit bij hoge en lage vaarsnelheden

  Bij hogere snelheden worden de beide roerbladen door de waterdruk op de trimvlakjes uit het water getild, waardoor overbesturing en snelheidsverlies worden vermeden. Een verstelbaar veermechanisme brengt het dubbelroer automatisch weer in de oorspronkelijke stand, zodra de vaarsnelheid en de waterdruk zijn afgenomen.

  Ruddersafe beschermt bij achteruitvaren

  Een ander voordeel van de Ruddersafe is de beschermende functie bij het achteruitvaren, waardoor averij aan de schroef wordt voorkomen en de kans dat zwemmers of duikers met de schroefbladen in aanraking komen, tot een minimum beperkt.

  Eenvoudige montage

  Het dubbelroer wordt zonder speciaal gereedschap en zonder het boren van gaten, eenvoudig aan de cavitatieplaat van de motor bevestigd.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »