Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Meerpennen

  Met een meerpen kun je, je boot vastleggen als je aan een graswal of strand ligt. Aan de meerpennen is een oog bevestigd om je aanmeerlijn door te halen en aan je boot vast te maken.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  6 Producten

  Meerpennen

  Soms komt je met je boot op plekken waar geen aanlegringen of bolders zijn waardoor je landvasten niet kunt vastmaken. Gelukkig is daar een oplossing voor: meerpennen. Ook wel grondankers voor de boot genoemd. Deze steekt of draait je in de grond zodat je daar je landvast aan vast kunt maken. Handig voor wanneer je afmeert op een eiland, strandje of langs een laag gelegen wal met zachte grond. Bij Boottotaal hebben we rvs en gegalvaniseerde meerpennen van Talamex en Allpa.

  Soorten meerpennen

  Meerpennen behoren tot de standaard uitrusting van elke boot. Of je nu een zeiljacht heeft of een sloep. Dankzij deze handige pennen kunt je overal afmeren. Het enige wat je nodig heeft is een ondergrond waar je de pennen in kunt draaien of steken. Er zijn twee soorten meerpennen:

  • Meerpen spiraal: ook wel meerpen schroef genoemd. Deze variant heeft een spiraalvormige onderkant die je eenvoudig in de grond kunt draaien. je heeft daardoor geen hamer nodig. De bovenkant kunt je al kikker gebruiken. Een spiraalmeerpen blijft goed zitten in zandgrond. Bij Boottotaal vindt je de rvs spiraalvormige meerpen van Allpa.
  • Rechte meerpen: deze variant steekt of slaat je met een hamer in de grond. Aan de bovenkant zit een aanlegring waar je de landvast doorheen kunt halen. Een meerpen is in verschillende lengtes verkrijgbaar. Bij Boottotaal hebben we gegalvaniseerde meerpennen van Talamex.

   

  Deze zijn verkrijgbaar in 5 lengtes:

  • 300mm x 12mm ( Lengte x dikte)
  • 350mm x 16mm ( Lengte x dikte)
  • 425mm x 20mm ( Lengte x dikte)
  • 500mm x 22mm ( Lengte x dikte)
  • 550mm x 25mm ( Lengte x dikte)

  Welke meerpen heb je nodig voor je boot? 

  • Bootgewicht 200 - 500kg > 2 meerpennen van 300mm x 12mm
  • Bootgewicht 500 - 1000kg > 2 tot 3 meerpennen van 350mm x 16mm
  • Bootgewicht 1000 - 1700kg > 2 tot 3 meerpennen van 425mm x 20mm
  • Bootgewicht 1700 - 3500kg > 2 tot 3 meerpennen van 500mm x 22mm
  • Bootgewicht 3500 - 6000kg > 2 tot 4 meerpennen van 550mm x 25mm

   

  Dit advies is een richtlijn. Er zijn altijd nog factoren waar u rekening mee dient te houden. Namelijk; de stevigheid van de grond, de wind en het op de juiste manier aanbrengen van de meerpennen.

  Naast meerpennen, hebben we ook andere onmisbare watersportartikelen om overal veilig te kunnen afmeren zoals fenders, ankers, ankerlieren, lijnen en meer.


  Meerpennen online kopen

  Goed voorbereid en veilig het water opgaan is belangrijk. Met de juiste watersportartikelen geniet je optimaal van de vrijheid die het water ons biedt. Bij Boottotaal vindt je alles om je boot compleet uit te rusten. Wilt je meer weten over onze gegalvaniseerde en rvs meerpennen of heeft je een vraag over ons assortiment? Neem gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »