Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Blowers

  Een blower gebruik je om de motorruimte aan boord goed te ventileren. Zo’n ventilator voert de schadelijke dampen en warme lucht af zodat er een optimaal klimaat ontstaat om de motor goed én veilig te kunnen laten functioneren.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  3 Producten

  Blowers

  Ook voor het ventileren van andere (afgesloten) ruimtes aan boord kun je een bilge ventilator gebruiken. Er zijn blowers in verschillende varianten. Wij lichten het voor je toe.


  Ventilator voor de motorruimte: waar moet je op letten?

  Een ventilator in de motorruimte is absoluut essentieel. Zonder ventilator raakt de motor oververhit met alle (grote) gevolgen van dien. Een ventilator verbind je met een ventilatieslang die naar buiten leidt. Bij de aanschaf van een bilge ventilator moet je op het volgende letten:

  •  Capaciteit: bij elke bilge ventilator staat aangegeven wat de capaciteit is. Ofwel: hoeveel kuub lucht de ventilator per uur kan verversen. Het is afhankelijk van de grootte van je motorruimte welke capaciteit je nodig heeft.
  •  Voltage: je hebt de keuze uit een 24 volt of 12 volt ventilator voor de boot.
  •  Vonkvrij: voor de afzuiging van de motorruimte van de boot heb je een vonkvrije ventilator nodig om brandgevaar tegen te gaan.
  •  Slangaansluiting: bij elke bootventilator staat aangegeven wat de diameter van de slangaansluiting is. Bekijk dus goed of dat matcht met de luchtslang van je boot.


  Blowers kunnen niet alleen worden gebruikt voor het optimaliseren van het klimaat in de motorruimte, maar ook voor het ventileren van bijvoorbeeld bilges en de kombuis. Naast blowers, vind je bij Boottotaal ook ventilatieslangenventilatieroosters en ventilatoren voor op het dek zodat je een compleet ventilatiesysteem kunt aanleggen.


  Koop je bilge ventilator online bij Boottotaal

  Bij Boottaal vind je een ruime keuze blowers voor het ventileren van je motorruimte, bilges en elke andere afgesloten ruimte aan boord. Ook de benodigde accessoires voor het aanleggen van het ventilatiesysteem, shop je makkelijk en snel in onze watersport webshop. Heb je nog vragen over de blowers? Neem gerust contact met ons op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »