Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Koelwateraccessoires

  Bij Boottotaal vindt u alles om uw boot in optimale conditie te houden. Naast schoonmaak- en onderhoudsproducten bieden we de nodige technische toebehoren voor uw motor zoals V-snaren, boegschroeven, brandstoftanks en koelwateraccessoires. Tot deze laatste categorie behoren onder andere de koelwaterfilters op deze pagina. We hebben koelwaterfilt... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  8 Producten

  Koelwateraccessoires

  Bij Boottotaal vindt u alles om uw boot in optimale conditie te houden. Naast schoonmaak- en onderhoudsproducten bieden we de nodige technische toebehoren voor uw motor zoals V-snaren, boegschroeven, brandstoftanks en koelwateraccessoires. Tot deze laatste categorie behoren onder andere de koelwaterfilters op deze pagina. We hebben koelwaterfilters van Allpa en Vetus in verschillende afmetingen en capaciteiten. De filters zijn uit voorraad leverbaar waardoor u ze binnen enkele dagen in huis heeft. 

  Wat doet een koelwaterfilter?

  Om te voorkomen dat de motor van uw boot oververhit raakt, wordt er water van buitenaf aangevoerd en door de motor gepompt. Het is belangrijk dat dit koelwatersysteem altijd goed blijft functioneren. Een verstopping kan ervoor zorgen dat de motor oververhit raakt met alle gevolgen van dien. Een koelwaterfilter zuivert het buitenwater zodat er geen vuil, zoals wier, in de motor en buizen komt. Een ander woord voor koelwaterfilter is dan ook ‘wierpot’ of ‘wierfilter’. 

  Koelwaterfilter reinigen

  Het gefilterde vuil blijft achter in de wierpot. Doordat de deksel van de wierpot transparant is, kunt u eenvoudig zien of er vuil in zit. Wanneer dit het geval is, kunt u het koelwaterfilter reinigen door de deksel eraf te halen, het filter eruit te nemen en leeg te gooien en vervolgens opnieuw te plaatsen. Controleer regelmatig of het filter vervuild is om verstopping te voorkomen! De wierpot Allpa Quick Fit wordt geleverd met een handige beugel waar u het filter eenvoudig in en uit kunt klikken zodat u het makkelijk kunt reinigen. Voor de wierpot van Vetus verkopen we een handige wierpotsleutel om het openen van de deksel te vereenvoudigen. 

  Koelwaterfilter of wierpot installeren

  Het installeren van een koelwaterfilter is niet moeilijk. Wel is het belangrijk dat u het op een plek installeert waar u er makkelijk bij kunt zodat u het filter kunt reinigen. Let bij het kopen van een wierpot op de capaciteit; dat wil zeggen het aantal liter koelwater dat de filter per uur kan verwerken. Dit moet overeenkomen met de capaciteit die uw motor vraagt. Ook de diameter van de slangaansluiting verschilt per wierpot. Heeft u nog vragen over de koelwateraccessoires in onze watersport webshop? Neem gerust contact met ons op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »