Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Anodes

  Een anode is een onderdeel van aluminium, zink of magnesium dat onder de boot of aan het staartstuk wordt bevestigd om de boot te beschermen tegen corrosie. Bekijk ons aanbod.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  200 Producten
  Anodes schoefbaar zink
  € 29,95
  Aluminium Anodes
  € 14,95
  Anodes type vetus zink
  € 19,95
  Aanbieding
  Zink anodes met strip

  Zink anodes met strip

  Zink anode voorzien van lasstrip.
  € 12,50

  Anodes

  Corrosie is een vorm van aanslag veroorzaakt door een reactie in het water tussen twee verschillende metaalsoorten van de boot zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het staal van de romp en dat van de schroef, of van de schroefas en de huiddoorvoeren. Anodes werken als een soort afleiding en vangen de corrosie voor de boot op.

  Welke anodes heeft u nodig?

  Moet u nou magnesium anodes of zink anodes kopen? Of toch aluminium anodes? Dat hangt allemaal af van het water en de plek waar uw boot het grootste deel van het jaar ligt. Magnesium anodes zijn namelijk alleen geschikt voor zoet water, zink anodes voor zout water en aluminium voor zowel zoet als brak water. Dit ligt dus aan de basis voor het maken van een keuze voor een anode. Vervolgens kunt u nagaan op welke manier u de anode aan de boot kunt bevestigen, of op welk onderdeel. Bij Boottotaal vindt u een ruim assortiment aan verschillende soorten anodes.

  Soorten anodes

  Naast het soort materiaal, is het goed om na te gaan waar en hoe u de anode wilt bevestigen en of u de voorkeur geeft aan een bepaald merk of niet.

  ·         Is het handig om te werken met anodes met strip?
  ·         Heeft u een anode nodig voor het roerblad, of alleen een anode voor de buitenboordmotor?
  ·         Is uw schip al voorzien van schroefpinnen? Dan kunt u het beste kijken naar schroefbare anodes.

  Er zijn veel verschillende vormen en maten, dus check altijd even goed van tevoren welke het beste zal werken voor uw boot.

  Hoe werkt een anode op een schip?

  Wat doen anodes precies? Een anode offert eigenlijk zichzelf langzaam op voor de boot. Het vangt als het ware de stroming tussen de verschillende metalen op, die normaal zijn werking op uw boot zou hebben. Daarom zijn anodes ook af en toe aan vervanging nodig. Het advies luidt om de anode te vervangen als deze tot ongeveer 80 procent door corrosie is ‘opgegeten’. Hoe lang anodes meegaan, hangt helemaal van de omstandigheden af:

  ·         Het soort water
  ·         De verfsoort of combinatie met andere materialen op de boot
  ·         De zuiverheid van de anode zelf

  Bij Boottotaal vindt u de perfecte anode, helemaal geschikt voor uw boot.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »