Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Dieptemeters

  Op zoek naar een dieptemeter voor uw boot? Dan bent u bij Boottotaal aan het goede adres. Bekijk het aanbod op deze pagina!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  1 Product

  Dieptemeters

  Met een dieptemeter voorkomt u dat u de bodem raakt. Op zee, maar ook in rivieren of ander water kan het zijn dat er ineens gesteente op de bodem ligt of een heuvel in het zand, wat voor het varen met uw boot gevolgen kan hebben. Met een dieptemeter behoudt u de onderkant van uw boot en de schroef. Voor u zal dat kosten schelen en het vaart een stuk prettiger als er gewoon doorstroom is! Bij Boottotaal bieden we dieptemeters van Humminbird, Garmin en Nasa Marine. 

  Dieptemeter boot plaatsen

  Waarom een dieptemeter op uw boot plaatsen? Een dieptemeter koopt u ter voorkoming van het vastlopen in zand en stenen in het water. Vaart u met uw boot te dicht langs de oevers of is er een onverwacht obstakel op de bodem, dan kan de dieptemeter u waarschuwen. Het varen in zand of op gesteente doet de schroef van uw boot niet ten goede. U voorkomt met een dieptemeter dus schade aan uw bood en daarmee bespaart u uiteindelijk een hele hoop geld. Het helpt u ook zeker om veilig en zelfverzekerd te varen en watersport uit te oefenen. Dieptemeters zijn geschikt voor op zee en in ondiep water. Ideaal dus voor vissers, maar ook watersporters, recreanten en schippers.

  Welke dieptemeter kopen?

  Welke dieptemeter u zou moeten kopen is uiteraard geheel afhankelijk van wat u eist van het product. Wilt u puur de diepte meten of wilt u meer gegevens kunnen zien? Wat ook meespeelt is op welk water u wilt varen en wat voor soort boot u heeft. Voor u bij ons een dieptemeter koopt, adviseren wij u eerst:

  • uw budget vast te stellen;
  • te weten voor welke functie u de dieptemeter acht;
  • vast te stellen of u op zoet, zout of brak water vaart;
  • vast te stellen welke extra’s u op de dieptemeter zou willen terugzien.

  Een goede dieptemeter maakt ook goed inzichtelijk hoe de contouren en hardheid van de bodem is op de plekken waar u vaart. De temperatuur van het water en de diepte worden uiteraard ook gemeten. En geeft ook aan waar vissen zich bevinden. Een dieptemeter met sonar is in principe voldoende. Het apparaat stuurt een signaal via de transducer naar de bodem van het water, een bundel wordt vervolgens weerkaatst en weer opgevangen. Die bundel is in te stellen in verschillende frequenties. Hoe hoger de frequentie, hoe compacter de bundel en dus hoe preciezere informatie u krijgt.

  Dieptemeter kopen

  Een dieptemeter koopt u niet zomaar en wij snappen dat de keuze van welke soort dieptemeter nog wel lastig kan zijn. U kunt ten alle tijden contact met ons opnemen via [email protected] of vraag specialistisch advies via 0418 - 51 40 18.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »