Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Douche en lenspompen

  Voor het aan- en afvoeren van water bestaan er allerlei pompen. Bij Boottotaal vindt u bilgepompen, waterpompen, vuilwaterpompen, dekwaspompen, koelwaterpompen en douche- en lenspompen van bekende merken als Johnson, Whale, Jabsco, Rule en Allpa.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  23 Producten
  Aanbieding
  99B Rule Douche Afvoerset 12V 69 l/m

  99B Rule Douche Afvoerset 12V 69 l/m

  Rule automatisch douchesysteem voor in de boot. ...
  € 203,50
  Lenspomp 12V 1500 l/u
  € 42,30
  Handlenspomp hd
  € 70,60
  Electrische lenspomp 24V 2200 l/h

  Electrische lenspomp 24V 2200 l/h

  24 volt bilgepomp van Plastimo. Pompt 2200 liter...
  € 65,-
  Aanbieding
  Johnson viking power 16
  € 188,-
  Johnson Douche afvoerset

  Johnson Douche afvoerset

  Handige douche afvoerset voorzien van lenspomp e...
  € 267,48
  Aanbieding
  Jabsco Diafragma Vuilwaterpomp

  Jabsco Diafragma Vuilwaterpomp

  Krachtige vuilwaterpomp. Flexibele installatie e...
  € 289,95

  Douche en lenspompen

  De meeste pompen zijn uit voorraad leverbaar waardoor u ze binnen twee werkdagen in huis heeft. Bent u op zoek naar lenspompen of douchepompen voor uw boot? U leest er hier alles op.

  (Hand)lenspompen voor de boot kopen

  Om zeewater af te voeren uit de kuip of bilge heeft u een pomp nodig. Hiervoor kunt u een lenspomp gebruiken. Er bestaan automatische lenslompen en handlenspompen. Deze laatste categorie kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het handmatig leeglompen van een rubberboot, maar ook wanneer u een sloep, zeilboot of motorboot heeft, is het verstandig om altijd een handlenspomp aan boord te hebben. In geval van nood, wanneer de automatische lenspomp of bilgepomp niet meer werkt, kunt u de handlenspomp gebruiken.

  Verschil lenspomp en bilgepomp

  Veel mensen vragen zich af of er een verschil is tussen een lenspomp en bilgepomp. Beide pompen doen eigenlijk hetzelfde, vuilwater afvoeren, maar een bilgepomp bevindt zich in de bilge (het onderste gedeelte) van het schip. Wanneer hier water in terechtkomt zorgt een 12V of 24 V bilgepomp ervoor dat het water wordt afgevoerd. Wanneer de pomp een ingebouwde vlotterschakelaar heeft, slaat de pomp automatisch aan als het water een bepaald niveau heeft bereikt. Bij een bilgepomp is het belangrijk dat u kijkt naar de capaciteit en dat deze in verhouding is met de grootte van uw boot. Een lenspomp heeft meerdere toepassingen en kan naast het leegpompen van de bilge, ook gebruikt worden voor het leegpompen van de kuip, bijboot, douche etcetera.

  Douchepompen voor de boot

  Heeft u een douche aan boord? Dan moet u ervoor zorgen dat het douchewater (gefilterd) wordt afgevoerd. Hetzelfde geldt voor het afvalwater van de spoelbak en – wanneer u die luxe heeft aan boord – de afwasmachine. Daarvoor bestaan er speciale grijswatertanks en 12V en 24V (douche)pompen die het vuilwater automatisch afvoeren. Bij Boottotaal vindt u ook douche afvoersets van Rule, Johnson en Easterner. Dit zijn compacte douchewater afvoersystemen inclusief tank, filter, vlotter, terugslagklep en douchepomp. Deze afvoersystemen zorgen er automatisch voor dat het vuilwater uit de douche wordt afgevoerd.

  Boottotaal: alles voor uw boot

  Bij Boottotaal vindt u alles voor in en om uw boot. Met meer dan 25.000 watersportartikelen zijn wij een van de grootste online watersportwinkels van Nederland en België. Heeft u vragen over de douche- of lenspompen, of over een van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »