Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Anodes met strip

  Na een of meerdere seizoenen in het water met uw boot kunnen uw anodes aan vervanging toe zijn. Zijn uw anodes onaangetast en als nieuw dan heeft u de verkeerde anodes onder uw boot gemonteerd. Het is belangrijk dat uw anodes met strip goed hun werk doen en corrosie aan uw schip tegengaan. Zijn uw anodes met lasstrip nog minder dan 50% van de o... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  6 Producten

  Anodes met strip

  Na een of meerdere seizoenen in het water met uw boot kunnen uw anodes aan vervanging toe zijn. Zijn uw anodes onaangetast en als nieuw dan heeft u de verkeerde anodes onder uw boot gemonteerd. Het is belangrijk dat uw anodes met strip goed hun werk doen en corrosie aan uw schip tegengaan. Zijn uw anodes met lasstrip nog minder dan 50% van de originele afmeting dan dient u de anodes met strip te vervangen voor nieuwe anodes. De anodes met strip leveren we in verschillende afmetingen. We hebben in ons assortiment zink anodes, aluminium anodes en magnesium rompanodes met lasstrip. De anodes met strip zijn ideaal voor gebruik aan de romp. 

  Montage strip anode

  De anodes met lasstrip kunt u vast lassen aan de romp van de boot. Let wel, een anode dient altijd onder water te worden bevestigd. Daarnaast zijn de anodes met strip geschikt om te schroeven op de boot. Dan boort u aan iedere zijde van de strip anode een gat om vervolgende bout aan vast te zetten. Zo kunt u gemakkelijk in het vervolg de strip anode vervangen. Op de boot zelf zitten dan 2 bouten waarover u de strip anode schuift. Let wel dat de anode met lasstrip goed in contact staat met de romp. Let daarnaast goed op dat de strip anode niet wordt overschilderd met primer of antifouling. Heeft u wel antifouling nodig? Deze leveren wij ook voordelig uit voorraad. 

  Hoeveel anodes met lasstrip heb ik nodig?

  Om corrosie of elektrolyse tegen te gaan op uw schip is het belangrijk om voldoende anodes te plaatsen. Hoeveel anodes u monteert op de boot kunt u berekenen door het oppervlak in m2 te berekenen. Dat doet u door de lengte van de waterlijn te vermenigvuldigen met de breedte en diepgang.

  Lengte waterlijn x (breedte + diepgang)

  Gaat u voor zink anodes dan kunt u met het volgende rekenen.

  -       Tot 30m²: 4 zinkanodes van 2 kg.
  -       Tot 60m²: 8 zinkanodes van 2 kg.
  -       Tot 90m²: 12 zinkanodes van 2 kg.
  -       Etc.

  Gaat u voor aluminium anodes kunt u met het volgende rekenen. 

  -       Tot 30m²: 2 aluminium anodes van +/- 2 kg.
  -       Tot 60m²: 4 aluminium anodes van +/- 2 kg.
  -       Tot 90m²: 6 aluminium anodes van +/- 2 kg.
  -       Etc.

  Bij een stalen roerblad wordt aan beide kanten een anode geplaatst van 1 kg en twee anodes aan de zijkanten in de buurt van de schroefas. Twijfelt u of u genoeg anodes heeft geplaatst? Of wilt u weten of er voldoende strip anodes zijn geplaatst op de romp en roerblad? Neem dan contact met ons op!

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »