Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Anodes met strip

  Na een of meerdere seizoenen in het water met je boot kunnen je anodes aan vervanging toe zijn. Zijn je anodes onaangetast en als nieuw dan heb je de verkeerde anodes onder je boot gemonteerd. Het is belangrijk dat je anodes met strip goed hun werk doen en corrosie aan je schip tegengaan. Zijn je anodes met lasstrip nog minder dan 50% van de or... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  7 Producten
  PRIJSPAKKER
  Aluminium Anodes met strip

  Aluminium Anodes met strip

  Verschillende maten aluminium anodes leverbaar.
  € 14,95
  PRIJSPAKKER
  Zink anodes met strip

  Zink anodes met strip

  Zink anode voorzien van lasstrip.
  € 14,95
  PRIJSPAKKER
  Magnesium Anodes met strip

  Magnesium Anodes met strip

  Kies de juiste lengte en gewicht magnesium anode...
  € 14,99
  BOOTTOTAAL TIP
  Allpa Zinkanode met strip voor boutmontage
  € 7,20

  Anodes met strip

  Na een of meerdere seizoenen in het water met je boot kunnen je anodes aan vervanging toe zijn. Zijn je anodes onaangetast en als nieuw dan heb je de verkeerde anodes onder je boot gemonteerd. Het is belangrijk dat je anodes met strip goed hun werk doen en corrosie aan je schip tegengaan. Zijn je anodes met lasstrip nog minder dan 50% van de originele afmeting dan dien je de anodes met strip te vervangen voor nieuwe anodes. De anodes met strip leveren we in verschillende afmetingen. We hebben in ons assortiment zink anodes, aluminium anodes en magnesium rompanodes met lasstrip. De anodes met strip zijn ideaal voor gebruik aan de romp. 

  Montage strip anode

  De anodes met lasstrip kun je vast lassen aan de romp van de boot. Let wel, een anode dient altijd onder water te worden bevestigd. Daarnaast zijn de anodes met strip geschikt om te schroeven op de boot. Dan boor je aan iedere zijde van de strip anode een gat om vervolgende bout aan vast te zetten. Zo kun je gemakkelijk in het vervolg de strip anode vervangen. Op de boot zelf zitten dan 2 bouten waarover je de strip anode schuift. Let wel dat de anode met lasstrip goed in contact staat met de romp. Let daarnaast goed op dat de strip anode niet wordt overschilderd met primer of antifouling. Heb je wel antifouling nodig? Deze leveren wij ook voordelig uit voorraad. 

  Hoeveel anodes met lasstrip heb ik nodig?

  Om corrosie of elektrolyse tegen te gaan op je schip is het belangrijk om voldoende anodes te plaatsen. Hoeveel anodes je monteert op de boot kun je berekenen door het oppervlak in m2 te berekenen. Dat doe je door de lengte van de waterlijn te vermenigvuldigen met de breedte en diepgang.

  Lengte waterlijn x (breedte + diepgang)

  Gaat je voor zink anodes dan kunt je met het volgende rekenen.

  -       Tot 30m²: 4 zinkanodes van 2 kg.
  -       Tot 60m²: 8 zinkanodes van 2 kg.
  -       Tot 90m²: 12 zinkanodes van 2 kg.
  -       Etc.

  Ga je voor aluminium anodes kunt je met het volgende rekenen. 

  -       Tot 30m²: 2 aluminium anodes van +/- 2 kg.
  -       Tot 60m²: 4 aluminium anodes van +/- 2 kg.
  -       Tot 90m²: 6 aluminium anodes van +/- 2 kg.
  -       Etc.

  Bij een stalen roerblad wordt aan beide kanten een anode geplaatst van 1 kg en twee anodes aan de zijkanten in de buurt van de schroefas. Twijfel je of je genoeg anodes hebt geplaatst? Of wil je weten of er voldoende strip anodes zijn geplaatst op de romp en roerblad? Neem dan contact met ons op!

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »