Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Noodsignalen

  U wilt er natuurlijk niet aan denken, maar het kan voorkomen dat u in een noodsituatie terechtkomt met uw boot. En dan wilt u wel voorbereid en goed uitgerust zijn. Laat dat nu precies zijn wat Boottotaal doet!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  4 Producten
  Aanbieding
  Noodpakket nr. 5
  € 99,-
  Aanbieding
  Noodpakket nr. 6
  € 219,-
  Aanbieding
  Noodpakket nr. 3
  € 369,-
  Aanbieding
  Noodpakket nr. 4
  € 299,-

  Noodsignalen

   U wilt er natuurlijk niet aan denken, maar het kan voorkomen dat u in een noodsituatie terechtkomt met uw boot. En dan wilt u wel voorbereid en goed uitgerust zijn. Een reddingsvlot en reddingsvesten zijn daarom onmisbaar aan boord, daarnaast bestaan er complete noodpakketten. Hierin zitten meerdere soorten noodsignalen waarmee u op zee kenbaar maakt dat u in gevaar bent. 

  Soorten noodsignalen

     Noodsignalen, ook wel noodvuurwerk of ernstvuurwerk genoemd, heb je in meerdere soorten. De ernst van de situatie en de omstandigheden bepalen welk noodsignaal u moet gebruiken. Een noodsignaal wordt alleen gebruikt wanneer communicatie via de marifoon niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld omdat u geen bereik meer heeft. Wij zetten alle soorten noodsignalen voor u op een rij:  

  •   Parachutesignalen:
  in geval van acute nood kunt u een parachutesignaal afvuren. Deze rode lichtkogel schiet u zo’n 300 meter de lucht in en dwarrelt vervolgens langzaam naar beneden aan de parachute. Dit signaal is van veraf goed te zien en kan dag en nacht worden gebruikt.  
  •   Drijvende rooksignalen: ook wel rookboeien genoemd. Deze potten gooit u, na het ontsteken, in het water waarnaar zich oranje rook over het wateroppervlak verspreidt. De rook blijft zo’n drie minuten zichtbaar. Een drijvend rooksignaal kan alleen overdag worden gebruikt.  
  •   Handflares: deze handfakkels houdt u in uw hand vast en geven een fel licht af in combinatie met rook. Witte handfakkels gebruikt u alleen om te waarschuwen, bijvoorbeeld wanneer een aanvaring dreigt. Rode handfakkels zijn bedoeld om in geval van nood uw positie aan te duiden, bijvoorbeeld voor een ander schip of de reddingsboot.  

  Let op: noodsignalen zijn niet onbeperkt houdbaar. Meestal moet u ze na zo’n drie jaar vervangen. 


  Goedkope noodsignalen kopen

  Comet noodsignalen zijn het meest bekend in de watersport. Dit Duitse merk focust zich volledig op de productie van gecertificeerde noodsignalen. Bij Boottotaal vindt u Comet noodpakketten in verschillende samenstellingen. De maximale afstand tot de kust en de omstandigheden waarin u vaart, bepalen welk noodpakket voor u het meest geschikt is. De prijzen verschillen per pakket. Bent u op zoek naar goedkopen noodsignalen? Bij Boottotaal zijn de Comet noodsignalen altijd in de sale. Heeft u nog vragen over dit product? Neem gerust contact op.        

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »