Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Buitenboordmotorslot

  Buitenboordmotoren zijn populair bij zowel watersporters als bij dieven. Wij leveren van de bekende merken zoals Stazo, Double Lock, Steady, Allpa, Powerlock en Hollex, Bekijk onze producten hieronder.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  11 Producten

  Buitenboordmotorslot

  Maak je gebruik van een buitenboordmotor? Dan is het aan te raden om deze op slot te zetten wanneer de boot uit het zicht is. Een dief heeft maar weinig tijd nodig om de motor van de motorsteun af te halen en mee te nemen. Dit kun je eenvoudig voorkomen door een goed buitenboordmotorslot te gebruiken. Ben je op zoek naar het beste slot voor je buitenboordmotor? Bij Boottotaal hebben we, naast gewone sloten voor de boot, ook sloten voor de buitenboordmotor van kwaliteitsmerken als Allpa, DoubleLock, Stazo en Steady.   Soorten buitenboordmotorsloten

  Zoek je een slot voor een buitenboordmotor van Suzuki, Mercury, Yamaha of een van de andere merken? Buitenboordmotorsloten zijn over het algemeen universeel. Je hoeft dus niet specifiek een slot te zoeken passend bij het merk van je buitenboordmotor. Wel zijn er een paar andere dingen waar je op moet letten:  

  •   Bevestiging om knevels/spindels: de manier waarop je buitenboordmotor aan de boot is bevestigd, bepaal welk slot je nodig hebt. Is de motor met knevels, ofwel spindels, vastgemaakt aan de spiegel? Dan heb je een langwerpig slot nodig dat je om de knevels bevestigt. Let dan wel goed op de maatvoering. Steady maakt een onderscheid tussen buitenboordmotoren tot 15 pk en vanaf 15 pk.
  •   Bevestiging om bout: wanneer de motor met bouten aan de spiegel is bevestigd, heb je een boutslot voor je buitenboordmotor nodig.
  •   SCM: ben je op zoek naar een goedgekeurd buitenboordmotorslot voor de verzekering? Dan moet je nagaan of het slot SCM goedgekeurd is. Hieronder leggen we uit wat dit betekent. 

  Welk buitenboordmotorslot?

  Welk buitenboordmotorslot je nodig hebt is afhankelijk van jouw buitenboordmotor. Ten eerste is het afhankelijk van de bevestiging van jouw buitenboordmotor aan de spiegel van de boot. Dit kan met knevels, deze draai je zelf gemakkelijk vast. Dit zijn meestal buitenboordmotoren tot 30 pk. Daarnaast heb je grotere buitenboordmotoren die worden vastgezet met bouten. Over de bouten kun je dan een slot plaatsten zodat losdraaien niet meer mogelijk is. Hieronder een aantal tips;

  • 1. Kijk hoe de buitenboordmotor is bevestigd, knevels of met bouten. 
  • 2. Moet het slot gekeurd zijn voor de verzekering? Kies dan een SCM gekeurd buitenboordmotorslot.
  • 3. Kies een merk buitenboordmotorslot.
  • 4. Bekijk onze instructievideo's om jouw buitenboordmotorslot te kiezen. 

  SCM: goedgekeurd slot voor buitenboordmotor

  Wanneer je je buitenboordmotor wilt verzekeren tegen diefstal, eist de verzekering een SCM goedgekeurd buitenboordmotorslot. Bij Boottotaal hebben we SCM gecertificeerde sloten van DoubleLock. Waaronder de Outboard Lock SCM. Dit slot is geschikt voor buitenboordmotoren met boutbevestiging. Het slot maakt je vast aan een bout zodat deze niet losgedraaid kan worden. Het is zelfs mogelijk om het slot te combineren met het DoubleLock kettingslot zodat je ook de boot zelf veilig kunt vastleggen aan een steiger. Ook de Steady en Stazo buitenboordmotorsloten in onze watersport webshop zijn SCM gecertificeerd.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »