Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Bilgepompen

  Bij Boottotaal vindt u de grootste collectie bilgepompen van bekende merken als Whale, Johnson, Seaflo, Flojet, Rule, Lalizas, Attwood en Talamex. Neem gerust contact op wanneer u hier vragen over heeft. We helpen u graag!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  150 Producten
  Aanbieding
  Drainman lenspomp
  € 64,95
  Low Boy Bilgepomp 550
  € 55,-
  Aanbieding
  Rule 360 1400 ltr/uur 12V
  € 26,95
  Aanbieding
  Bilge pomp L450
  € 20,-

  Bilgepompen

  Zoekt u een handmatige of automatische bilgepomp? Met of zonder vlotterschakelaar? Wij hebben altijd de juiste pomp voor u op voorraad! Ook voor vuilwaterpompen, koelwaterpompen, brandstofpompen en waterfilters bent u bij ons aan het juiste adres.


  Soorten bilgepompen voor de boot

  Een bilgepomp, wat is dat? Met een bilgepomp voorkomt u dat de bilge van uw boot vol water komt te staan. Water in de bilge kan ontstaan bij lekkage of een grote hoeveelheid regen- of buiswater. Omdat de bilge niet zichtbaar is van buitenaf, kan er ongemerkt veel water in komen te staan. Met alle gevolgen van dien. Een bilgepomp zorgt ervoor dat het water wordt afgevoerd. Er zijn verschillende soorten bilgepompen:

  •   Bilgepomp handmatig: deze membraanpomp, ook wel handlenspomp genoemd, is voorzien van een hendel die u heen en weer beweegt zodat het water weggezogen wordt. Het nadeel van zo’n handbediende bilgepomp is dat u zelf de bilge regelmatig moet controleren op bilgewater.
  •   Bilgepomp elektrisch: een elektrische bilgepomp werkt op 12V of 24V. Door een schakelaar om te zetten, slaat de pomp aan en wordt de bilge elektrisch leeggepompt. Het voordeel is dat u niet zelf hoeft te pompen. Bij Boottotaal vindt u ook een bilgepomp op batterij.
  •   Bilgepomp met vlotterschakelaar: wilt u zorgeloos varen? Dan kiest u voor een bilgepomp met vlotterschakelaar. De vlotter zorgt ervoor dat de pomp automatisch aanslaat zodra het bilgewater een bepaald niveau bereikt. Naast pompen met ingebouwde vlotter, zijn er ook losse vlotters leverbaar voor de bilgepompen. Voor extra veiligheid kunt u een alarmsysteem installeren dat een signaal afgeeft wanneer het water niet snel genoeg wordt weggepompt. Bij Boottotaal vindt u de hoogwater-alarmsystemen van Rule.


  Bilgepomp kiezen: waar moet u op letten?

  Bij het kiezen van de juiste bilgepomp is het belangrijk dat u let op de afvoercapaciteit van de pomp. Bij elke bilgepomp staat aangegeven hoeveel liter de pomp per uur kan afvoeren en wat de opvoerhoogte is. Hoe groter uw boot, hoe meer capaciteit u nodig heeft. Soms is het zelfs nodig om meerdere bilgepompen te installeren. Wilt u een bestaande bilgepomp vervangen? Bijvoorbeeld uw Johnson bilgepomp? Let dan goed op de slangaansluiting. De diameter van de slangaansluiting vindt u bij elk product. Een bilgepomp aansluiten kunt u over het algemeen gewoon zelf doen, lees daarvoor de meegeleverde gebruiksaanwijzing.


  Bilgepomp online kopen

  De Johnson bilgepomp is een bestseller in onze watersport webshop, net als de Whale lenspomp. Deze pompen hebben we in verschillende uitvoeringen zodat u altijd de juiste (vervangende) pomp vindt voor uw boot. Daarnaast vindt u bij ons ook andere handmatige en elektrische bilgepompen van kwaliteitsmerken als Rule, Seaflo en Talamex. Advies nodig? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste bilgepomp of lenspomp voor de boot.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »