Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Bilgepompen

  Bij Boottotaal vind je de grootste collectie bilgepompen van bekende merken als Whale, Johnson, Seaflo, Flojet, Rule, Lalizas, Attwood en Talamex. Neem gerust contact op wanneer je hier vragen over hebt. We helpen je graag!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  230 Producten
  Johnson viking power 16
  € 262,42
  Aanbieding
  LP900S Rule LoPro Automatische Bilgepomp LP900S 3400 l/u 12V
  € 79,95
  Aanbieding
  Bilge pomp L450 12 V

  Bilge pomp L450 12 V

  Krachtige 12 volt bilgepomp met een laag stroomv...
  € 21,95
  Aanbieding
  Bilgepomp aansluitset

  Bilgepomp aansluitset

  Handige bilgepomp aansluitset met 1,5 meter slan...
  € 16,95
  25% korting
  Bilgepomp Johnson L 450 Duo12 Volt automatisch
  € 64,50
  Aanbieding
  Drainman lenspomp
  € 64,95
  Whale supersub smart 650 - 12volt

  Whale supersub smart 650 - 12volt

  Deze automatische lenspompen bieden meer capacit...
  € 89,80
  Compacte handlenspomp

  Compacte handlenspomp

  Deze handlenspomo pompt elke bilge gemakkelijk l...
  € 55,70
  Aanbieding
  Handlenspomp
  € 20,60
  Marcerator pomp 43L 12V
  € 165,90
  Aanbieding
  Low Boy Bilgepomp 550
  € 63,27
  Bilge pomp 750gph 12V
  € 41,60

  Bilgepompen

  Zoekt je een handmatige of automatische bilgepomp? Met of zonder vlotterschakelaar? Wij hebben altijd de juiste pomp voor je op voorraad! Ook voor vuilwaterpompen, koelwaterpompen, brandstofpompen en waterfilters bent je bij ons aan het juiste adres.


  Soorten bilgepompen voor de boot

  Een bilgepomp, wat is dat? Met een bilgepomp voorkomt je dat de bilge van je boot vol water komt te staan. Water in de bilge kan ontstaan bij lekkage of een grote hoeveelheid regen- of buiswater. Omdat de bilge niet zichtbaar is van buitenaf, kan er ongemerkt veel water in komen te staan. Met alle gevolgen van dien. Een bilgepomp zorgt ervoor dat het water wordt afgevoerd. Er zijn verschillende soorten bilgepompen:

  •   Bilgepomp handmatig: deze membraanpomp, ook wel handlenspomp genoemd, is voorzien van een hendel die je heen en weer beweegt zodat het water weggezogen wordt. Het nadeel van zo’n handbediende bilgepomp is dat je zelf de bilge regelmatig moet controleren op bilgewater.
  •   Bilgepomp elektrisch: een elektrische bilgepomp werkt op 12V of 24V. Door een schakelaar om te zetten, slaat de pomp aan en wordt de bilge elektrisch leeggepompt. Het voordeel is dat je niet zelf hoeft te pompen. Bij Boottotaal vindt je ook een bilgepomp op batterij.
  •   Bilgepomp met vlotterschakelaar: wilt je zorgeloos varen? Dan kiest je voor een bilgepomp met vlotterschakelaar. De vlotter zorgt ervoor dat de pomp automatisch aanslaat zodra het bilgewater een bepaald niveau bereikt. Naast pompen met ingebouwde vlotter, zijn er ook losse vlotters leverbaar voor de bilgepompen. Voor extra veiligheid kunt je een alarmsysteem installeren dat een signaal afgeeft wanneer het water niet snel genoeg wordt weggepompt. Bij Boottotaal vindt je de hoogwater-alarmsystemen van Rule.


  Bilgepomp kiezen: waar moet je op letten?

  Bij het kiezen van de juiste bilgepomp is het belangrijk dat je let op de afvoercapaciteit van de pomp. Bij elke bilgepomp staat aangegeven hoeveel liter de pomp per uur kan afvoeren en wat de opvoerhoogte is. Hoe groter je boot, hoe meer capaciteit je nodig heeft. Soms is het zelfs nodig om meerdere bilgepompen te installeren. Wilt je een bestaande bilgepomp vervangen? Bijvoorbeeld je Johnson bilgepomp? Let dan goed op de slangaansluiting. De diameter van de slangaansluiting vindt je bij elk product. Een bilgepomp aansluiten kunt je over het algemeen gewoon zelf doen, lees daarvoor de meegeleverde gebruiksaanwijzing.


  Bilgepomp online kopen

  De Johnson bilgepomp is een bestseller in onze watersport webshop, net als de Whale lenspomp. Deze pompen hebben we in verschillende uitvoeringen zodat je altijd de juiste (vervangende) pomp vindt voor je boot. Daarnaast vindt je bij ons ook andere handmatige en elektrische bilgepompen van kwaliteitsmerken als Rule, Seaflo en Talamex. Advies nodig? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste bilgepomp of lenspomp, vuilwaterpompen, koelwaterpompen, brandstofpompen,hoosmaten en meer voor de boot.

   

  Veelgestelde vragen


  Waar is een bilgepomp voor?

  Een bilgepomp voert water eenvoudig af uit je boot. Dit kan om regenwater gaan, maar bijvoorbeeld ook om lekwater. Het wordt altijd aangeraden een bilgepomp te hebben op je boot.


  Welke soort bilgepomp moet ik kiezen?

  Het is belangrijk dat je let op de afvoercapaciteit van de pomp. Hoe groter de boot, hoe meer capaciteit je nodig heeft. In sommige gevallen is het zelfs nodig om meerdere bilgepompen te installeren.


  Welke merken bilgepompen zijn er?

  De Johnson bilgepomp is een bestseller bij Boottotaal, net als de Whale lenspomp. Hierin zijn verschillende uitvoeringen te koop. Daarnaast hebben we ook bilgepompen van merken als Rule, Seaflo en Talamex.


  Werkt een bilgepomp automatisch?

  Er zijn zowel handmatige als automatische bilgepompen. Met een handmatige bilgepomp beweegt je een hendel heen en weer zodat het water weggezogen wordt. Bij een automatische bilgepomp gebeurt dit logischerwijs zonder dat je iets hoeft te doen.


  Meer vragen over bilgepompen?

  Neem contact op met ons! We helpen je graag verder bij het vinden van de juiste bilgepomp.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »