Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Ankers en toebehoren

  Op zoek naar een anker, ankerlijn, ankerketting of ankerballen? Boottotaal heeft een compleet assortiment aan ankers en toebehoren. Zowel voor kleine als grote boten hebben we een passend anker. Bekijk hieronder!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  77 Producten
  Aanbieding
  Anker Paraplu
  € 15,95
  Aanbieding
  Ankerlijn met oog blauw
  € 19,95
  Aanbieding
  Britany Anker
  € 22,95
  Aanbieding
  Ankerlijn met oog zwart
  € 19,95
  Delta anker
  € 129,70
  Aanbieding
  Meerpen
  € 8,50
  Aanbieding
  Bruce anker RVS
  € 159,-
  Talamex anker
  € 54,95
  Aanbieding
  RVS ankerketting 6 mm
  € 15,95
  Aanbieding
  RVS ankerketting 8 mm
  € 25,95
  V700 ankerlier
  € 799,-
  Aanbieding
  Ankerbal
  € 12,95
  Aanbieding
  Ankerlijn met oog navy
  € 19,95
  Aanbieding
  Ankerlijn lood verzwaard
  € 49,50
  Aanbieding
  Ankerlijn met oog wit
  € 19,95
  Aanbieding
  RVS ankerketting 10 mm
  € 42,95

  Ankers en toebehoren

  Bij een geschikt anker voor de boot hoort ook een ankerlijn of ankerketting. Heeft u vragen over elk anker het beste bij u past? Vraag het gerust aan een van onze medewerkers. Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken.

  Ankers, ankerboeien en ankerlijnen kopen

  Om uw boot goed vast te leggen heeft u een anker en ankerlijn nodig. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat de boot vast blijft liggen en kunt u heerlijk meedeinen op de golven. De juiste ankerlijn is van groot belang, let hier dus goed op bij aankoop. Bij Boottotaal vindt u verschillende lengtes ankerlijnen. Een ankerlijn met lood heeft als voordeel dat het een verzwaard gewicht heeft, er is lood in de lijn gevlochten. Voor het kopen van een anker geldt dat u moet letten op het gewicht dat u nodig heeft voor uw boot. De ankers zijn allemaal voorzien van een opening waarmee ze te verbinden zijn met een ketting of lijn. Boottotaal biedt ankers voor zeilboten, sloepen, rubberboten, roeiboten en motorboten. Welk soort anker u nodig heeft hangt onder andere af van de bodem waar u de boot ankert. Zo vraagt een zachte bodem om een groter en zwaarder anker dan een harde bodem. Naast een anker is het raadzaam een ankerketting te kopen zodat het gewicht van het anker goed gedragen kan worden.

  Alles voor uw boot

  Het juiste anker en andere toebehoren voor uw boot zijn van groot belang, zeker wanneer u er regelmatig op uit trekt. Bij ons vind je alle benodigdheden om veilig te varen. Naast ankers en toebehoren vindt u bij ons ook alles op het gebied van veiligheid, navigatie, motoren en kleding.

  De juiste keus anker is belangrijk voor uw boot. Of u nu een anker zoekt voor een zeilboot, sloep, tender, rubberboot, roeiboot of motorboot, Boottotaal levert ankers voor elke type boot. Wat voor soort anker u nodig heeft hangt sterk af van de soort bodem waar u gaat ankeren. Een zachte bodem vraagt om een groter en zwaarder anker dan een harde bodem waar het anker zich beter in vast grijpt. Neem maar het verschil tussen zand en kleigrond. Daarnaast is het soort vaarwater een belangrijk gegeven. Zo heeft u op zee of grote meren een zwaarder anker nodig dan een binnenwater of een rivier waar de golven en wind een mindere rol spelen. Daarnaast is de lengte en gewicht van de boot belangrijk bij de keuze voor een geschikt anker. Om u een richtlijn te geven hebben we hier onder een tabel met de verhouding boot en anker. Let wel, dit is een richtlijn.

  Welk anker heb ik nodig?

  Wat voor uw boot het juiste anker is hangt af van verschillende factoren. Wat is het vaargebied? Als dit zee of getijdenwater is dan dient het anker groter en zwaarder te zijn. De bodem van het vaargebied. Voor een zachte grond is een anker nodig met grote vloeien. Voor een harde bodem mogen de vloeien kleiner zijn. Om wat voor type boot gaat het? Een grote en zwaardere boot heeft een zwaarder anker nodig. Ook belangrijk: zorg ervoor dat de ankerlijn of -ketting niet te kort is. Het kan zijn dat het anker zich niet in de grond graaft. Hoe meer lijn, des te beter het anker zich ingraaft in de bodem. Houdt bij rustig weer een lengte aan van vier keer de waterdiepte. Staat er veel wind of is er veel golfslag? Dan adviseren we vijf à zes keer de waterdiepte aan te houden. Met behulp van een dieptemeter kunt u de waterdiepte bepalen.

  Bestel uw anker online

  Alle ankers uit ons assortiment zijn van hoogwaardig materiaal gemaakt en verzekeren u van een lange levensduur. Merken als Talamex, Forttress Anchors, Lewmar en Allpa zijn stuk voor stuk namen van gerenommeerde watersport merken. Alle producten bieden leveren we tegen aantrekkelijke prijzen. Voor diverse boten vindt u bij ons een compleet assortiment ankers. Heeft u een vraag of wilt u van persoonlijk advies voorzien worden? Wij helpen u graag verder.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »