Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Toiletten

  Scheepstoiletten zijn er in veel verschillende maten en soorten. Bekijk hieronder ons aanbod of vraag ons om advies!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  60 Producten
  Beste keus
  Allpa elektrisch toilet 12V
  € 259,-

  Toiletten

  Een toilet voor de boot, ook wel scheepstoilet genoemd, verhoogt het comfort en gemak van elke watersporter. Wanneer u aan het varen bent, kunt u altijd gebruikmaken van het toilet. En in de haven bent u bij hoge nood niet afhankelijk van het toiletgebouw. Bij Boottotaal vindt u scheepstoiletten in verschillende soorten: elektrische toiletten, chemische toiletten en handpomp toiletten. Zelfs voor de kleinste boot, bieden wij een passend toilet.


  Chemisch toilet kopen voor de boot

  Net als in de caravan, kunt u op de boot gebruikmaken van een chemisch toilet. Een Porta Potti is een compact toilet dat u op elke boot kunt toepassen, zelfs op een sloep. Het draagbare toilet bestaat uit een afvaltank en een spoelwatertank. Met een balgpomp spoelt u het toilet met de hand door. Wanneer de afvaltank vol is, kunt u deze legen op de daarvoor bestemde plekken in de haven. Er bestaan spoelmiddelen en toiletpapier die speciaal bedoeld zijn voor het chemisch toilet. Het toiletpapier lost sneller op waardoor de afvaltank minder snel vol raakt. Bij Boottotaal hebben we chemische toiletten van Thetford.


  Handpomp toilet voor de boot

  Een alternatief voor een chemisch toilet is een handpomp toilet voor de boot. Deze wordt bediend door een pomp links of rechts van het toilet. Na het toiletgebruik pompt u water in het toilet, vervolgens zet u een knop om en pompt u nogmaals om het toilet leeg te pompen. Aan boord wordt vaak gekozen voor een pomptoilet, zeker op een zeilboot. Een handtoilet is licht van gewicht en niet afhankelijk van elektriciteit waardoor uw accu bespaard blijft. Bovendien zijn handpompen toiletten betaalbaarder dan een elektrisch boottoilet. Bij Boottotaal vindt u scheepstoiletten van Johnson, Allpa, Jabsco, RM69, TMC en Albin. De boot wc's zijn verkrijgbaar met een standaard pot of grote pot. Welke de beste keuze is, is afhankelijk van de ruimte die u aan boord heeft. De toiletten worden compleet geleverd met toiletbril.

  Elektrische scheepstoiletten

  Een elektrisch toilet wordt aangestuurd met een drukknop op 12 of 24 volt. De knop stuurt de pomp van het boottoilet aan. In de meeste gevallen is de pomp zowel een waterpomp voor het doorspoelen van het boottoilet als een versnijder. De versnijder zorgt ervoor dat alles in het toilet wordt versneden en weggepompt. U hoeft dus niet handmatig te pompen. Een nadeel van een elektrisch toilet voor de boot is dat deze vrij veel herrie maakt wanneer de pomp in werking wordt gesteld. Gelukkig bestaan er ook silent systemen, zoals het stille elektrische toilet van Jabsco, verkrijgbaar in 12 Volt of 24 Volt. Dit werkt met een extra waterpomp. Deze pomp wordt onder in het schip geplaatst zodat het geluid bij het doorspoelen wordt gereduceerd. Bij Boottotaal vindt u elektrische scheepstoiletten van Jabsco, Johnson, RM69, Allpa, Albin en TMC, compleet geleverd met toiletbril.


  Jabsco scheepstoilet

  Jabsco is een van de bekendste merken op het gebied van scheepstoiletten met een breed assortiment aan elektrische en handbediende scheepstoiletten. Naast het complete assortiment scheepstoiletten leveren we ook alle Jabsco onderdelen zoals vervangingspompen, scharnieren en service kits.


  Onderhoud scheepstoiletten

  Om te voorkomen dat u het toilet op uw boot voortijdig moet vervangen, is goed onderhoud belangrijk. Zo adviseren wij om het scheepstoilet uitsluitend schoon te maken met schoonmaakmiddelen die hier speciaal voor bedoeld zijn. Hierdoor voorkomt u dat het systeem wordt aangetast. Vergeet ook niet om antivries aan het boottoilet toe te voegen wanneer u uw boot winterklaar maakt. Heeft u nog vragen over de scheepstoiletten? Neem gerust contact met ons op.  

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »