Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Antivries boot

  Boottotaal levert antivries voor elke boot en motor. Zowel inboard als buitenboordmotor. Maar ook voor drinkwatersystemen. Wij hebben antivries op voorraad van Starbrite, Vetus, en Talamex.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  5 Producten
  Aanbieding
  Antivries voor Drinkwatersystemen

  Antivries voor Drinkwatersystemen

  Niet giftige antivries voor de boot! Voorkomt be...
  € 18,95
  Radboud aqua toilet

  Radboud aqua toilet

  Met Radboud Aqua Toilet bescherm je de rubbers e...
  € 13,-
  Prijspakker
  Antivries 5 liter

  Antivries 5 liter

  Voorkom bevriezing van je bootmotor, waterleidin...
  € 16,40

  Antivries boot

  Door het gebruik van antivries voorkom je veel schade aan je motor en watersysteem aan boord. De antivries voor je boot kun je tevens gebruiken voor je scheepstoilet, watertank, vuilwatertank, waterpompen en kranen aan boord. De antivries is ook geschikt voor drinkwater en is niet giftig.


  Welke antivries voor boot?

  Welke antivries je voor de boot nodig hebt is simpel! Boottotaal levert speciale antivries voor boten. Deze antivries kun je zowel gebruiken voor scheepsmotoren als voor drinkwatersystemen en scheepstoiletten. De Antivries die je daarvoor kunt gebruiken voor je boot is alsvolgt;

  • Talamex antivries 5 liter, Deze antivries beschermt je boot tot -45 graden en is niet giftig.
  • Starbrite antivries 3.78 liter, beschermt ook tot -45 graden en is leverbaar in een handige schenkflacon.
  • Vake antivries 3.78 liter, deze antivries voor de boot is milieuvriendelijk en kan gewoon over boord worden gepompt.


  Kant en klare antivries

  De kant en klare antivries is te gebruiken voor je inboardmotor, scheepstoilet en drinkwatersysteem. Mengen is daarom niet nodig. Met onze antivries bent je verzekerd van de juiste mengverhouding en is je bootmotor, scheepstoilet en drinkwatersysteem beschermd tegen vorst en bevriezing. 


  Antivries gaat bevriezing tegen

  PVC leidingen aan boord zijn beschermd tot 45 graden onder nul. Bij koperen leidingen is dat tot 25 graden onder nul. je gooit de antivries bijvoorbeeld in je drinkwatertank en spoelt alle kranen door tot je de antivries uit de kranen ziet komen. Zo weet je zeker dat alle pompen, leidingen en kranen beschermd zijn tegen bevriezing.


  Inboardmotor

  Voor de inboardmotor van je boot geldt eigenlijk hetzelfde. Via de wierpot kunt je de antivries toevoegen totdat er antivries uit de uitlaat komt. Zo weet je dat de koelleidingen vol zitten met antivries. Let er wel op dat de afsluiter dicht zit. Anders kan er alsnog water in de motor komen.


  Voorjaar

  In het voorjaar spoelt je de niet giftige antivries gewoon weer uit je drinkwatersysteem en motor. Vooral uit het drinkwatersysteem is het belangrijk om de antivries goed door te spoelen om geurtjes te voorkomen. Is het koud tijdens het winterklaar maken van jouw boot? Kijk dan eens naar dit handige Foetsie kacheltje? 


  Antivries voor de boot kopen

  Mocht je nog vragen hebben over de antivries voor de boot of over het gebruik. Vraag het ons gerust! Wij helpen je graag met het kiezen en gebruiken van de juiste antivries voor de boot. Wij bezorgen de antivries bij je thuis of een afhaalpunt. Maar afhalen van de antivries voor je boot is ook mogelijk. 


  TIPS: VORSTVRIJ MAKEN VAN JE BOOT

  1. Leeg het watersysteem volledig. Indien mogelijk moet het water worden verwijderd met perslucht.

  2. Open de warm- en koudwaterkranen en alle andere tappunten.

  3. De boiler moet dan worden geleegd. Laat de aftapkraan open na het legen en omzeil de warmwatertank door de in- en uitlaat los te draaien en te koppelen met geschikte slangkoppelingen.

  4. Voeg nu de antivries ONVERDUND toe aan het drinkwatersysteem.

  5. Breng het systeem op druk en laat de pomp draaien.

  6. Open alle kranen, te beginnen met de kranen die het verst verwijderd zijn, en laat de antivries stromen tot er gekleurde vloeistof verschijnt. Sluit vervolgens de inlaat.

  7. Herhaal stap 6 voor elke verswateruitlaat.

  8. Laat het toilet meerdere keren draaien om er zeker van te zijn dat het volledig leeg is (OPMERKING: zorg ervoor dat het reservoir volledig leeg is).

  9. Activeer de pompklep meerdere keren om ervoor te zorgen dat het afvalwatersysteem voldoende antivries bevat voor een effectieve bescherming.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »