Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Redactie Boottotaal - Donderdag 9 December 2023

    Zo onderhoud jij je boot accu (in de winter)

    Hallo watersportliefhebbers! In deze blog vertellen we je alles over hoe jij om moet gaan met je boot accu. De beste tips & tricks om zo lang mogelijk plezier te hebben van je boot accu, ook in de winter wanneer de temperaturen dalen. Vanzelfsprekend hebben wij een groot assortiment  van de topmerken: Victron, Mastervolt, Allpa en Rebelcell. Ons volledige aanbod vind je op categoriepagina boot accu's.
     

    Bootaccu uit je boot halen

    Lage temperaturen zijn zeer slecht voor bootaccu's. Wil je er dus lang plezier van hebben, dan is het verstandig om deze uit je boot te halen wanneer het buiten kouder wordt. In koude omstandigheden hebben accus de neiging om leeg te lopen. Het is van belang dat je de accu oplaad voordat je heb opbergt, maar doe dit dus in niet te koude ruimte. 

    Gebruik druppellader

    Wil je het leeglopen helemaal voorkomen? Gebruik dan een druppellader. Een super handige accesoire die die je eenvoudig aansluit op je accu. Wanneer je dit regelmatig doet in de wintermaanden dan blijft je accu optimaal functioneren.


    Laadcycli van een bootaccu

    Naast het vermijden van koude omstandigheden is het ook van essentieel belang dat je de accu volledig oplaad. Het komt helaas te vaak voor dat mensen de accu halverwege het laddproces de accu al loskoppelen. Dit betekent niet alleen dat je de accu niet ten volle kan benutten, het is ook nog eens heel slecht voor de accu zelf.

    Kortom

    Het onderhoud van je bootaccu in de winter is van vitaal belang voor een soepele start van het nieuwe seizoen. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je accu betrouwbaar blijft. Mocht je nog vragen hebben, laat het ons weten in de reacties. We waarderen likes en nieuwe abonnees op ons kanaal. Tot de volgende keer voor meer waardevol watersportadvies!

    Wil je meer weten over het onderhoud van je boot in de winter? Lees dan ook eens onze volgende blogs:

    Buitenboord motor opbergen in de winter
    Antivries boot

    Tips en tricks voor uw boot

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »