Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Schroefassen

  Een onderdeel van het aandrijfsysteem van een boot is de schroefas. De schroefas zorgt voor de overbrenging van de motor naar de propeller. Zo komt uw boot vooruit of achteruit. De schroefas gaat dus van uw scheepsmotor door de huid van de boot naar buiten het water in. Het grootste gedeelte van de schroefas is pas te zien als uw schip op het dr... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  58 Producten
  Schroefas-systeem SET-K1
  € 561,84
  Rubber schroefas-seal,
  € 86,90

  Schroefassen

  Een onderdeel van het aandrijfsysteem van een boot is de schroefas. De schroefas zorgt voor de overbrenging van de motor naar de propeller. Zo komt uw boot vooruit of achteruit. De schroefas gaat dus van uw scheepsmotor door de huid van de boot naar buiten het water in. Het grootste gedeelte van de schroefas is pas te zien als uw schip op het droge staat. Een goede schroefas die in balans is, is erg belangrijk voor uw boot. Want een schroefas die uit onbalans is kan schade en trillingen aan uw schip veroorzaken. Het uitlijnen van de schroefas is daarom erg belangrijk. Zorg er daarom altijd voor dat uw scheepsmotor altijd recht achter de schroefas staat. 


  Smering schroefas boot

  Er zijn verschillende mogelijkheden om de schroefas te smeren. De schroefas verdwijnt in een schroefaskoker waar deze door de huid van de boot gaat. Deze koper moet gesmeerd worden zodat de schroefas goed rond kan gaan en het water buiten de boot houdt. Er zijn verschillende manieren om schroefassen te smeren.

  - Watergesmeerde schroefas: De koker van de schroefas wordt gevuld met water van buiten en zorgt er voor dat de as wordt gesmeerd. Vaart u veel in ondiep en zanderig water dan is het beter om voor een olie- of vetgesmeerde schroefas te kiezen. Want zandkorrels kunnen op langere termijn schade aan uw schroefas veroorzaken. 
  - Oliegesmeerde schroefas: Met een schroefaskoker met oliegesmeerd zorgt er voor dat de schroefas goed kan ronddraaien. Deze methode werkt goed echter is lekkage wel vervelend bij een olie gesmeerde schroefas. 
  - Vetgesmeerde schroefas: Een vetgesmeerde schroefas is het makkelijkst in gebruik. Nadelen zijn het vervangen van vet is lastig en er komt vet in het oppervlakte water terecht. Daarnaast is het de voordeligste oplossing.  Waar de schroefas buiten het schip komt dient de schroefas te worden ondersteund door een schroefashouder. Deze houder wordt voorzien van een lagerbus om de schroefas gemakkelijk te laten draaien. Denk er goed aan om een schroefas anode te bevestigen om corrosie tegen te gaan. Dit is erg belangrijk om schade aan uw schroefas te voorkomen. 


  Schroefas kopen

  Heeft u een nieuwe schroefas nodig en bent u zelf handig om kent u iemand die dat kan? Bestel van eenvoudig online de juiste schroefas, schroefasafdichting, lagerbus of andere toebehoren voor uw schroefas. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste schroefas? Vraag het ons gerust en neem contact met ons op!   

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »