Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 26 December 2022

  Vaarbewijs 2

  Als je van plan bent om op oa het Markermeer te gaan varen dan is het hebben van een vaarbewijs 2 een absolute must. Maar waarom zou je een vaarbewijs 2 willen halen en hoe gaat dit in zijn werk? In deze blog gaan we dieper in op het belang van een vaarbewijs 2 en wat je mag verwachten van het examen.

  Vaarbewijs 2 uitdagender

  Het vaarbewijs 2 is niet zomaar een papiertje dat je moet hebben om legaal op zee te mogen varen. Het behalen van dit vaarbewijs vergt de nodige kennis en vaardigheden. Tijdens het examen komen onderwerpen aan bod zoals navigatie, meteorologie, regelgeving op zee en veiligheid. Deze kennis heb je écht nodig om veilig te kunnen varen op zee en de grotere binnenwateren en om risico's te vermijden. Het examen is dan ook stuk uitdagender dan het examen voor vaarbewijs 1.

  Voordelen vaarbewijs 2

  Er zijn natuurlijk nog meer voordelen aan het behalen van een vaarbewijs 2. Zo kun je met dit vaarbewijs niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen varen. Het maakt het mogelijk om een boot te huren of te kopen in het buitenland en deze zelfstandig te besturen. Daarnaast kan het hebben van een vaarbewijs 2 ook handig zijn als je bijvoorbeeld een carrière in de maritieme sector ambieert.

  Het examen

  Maar hoe behaal je nu zo'n vaarbewijs 2? Het proces begint met het behalen van vaarbewijs 1. Dit is een verplichting voor het varen van bijna alle boten die in Nederlandse binnenwateren varen. Nadat je vaarbewijs 1 hebt behaald, kun je je inschrijven voor het examen van vaarbewijs 2. Dit examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte, waarbij je onder andere moet kunnen navigeren en manoeuvreren.

  Net als bij Vaarbewijs 1 zijn er voldoende mogelijkheden om de kennis tot je te nemen. Een online cursus of zelf een boek aanschaffen en gaan leren. Toch raden wij dit niet aan. In onze ogen in een dagcursus van een gediplomeerd nautisch docent de ideale voorbereiding voor je examen. Vanzelfsprekend is deze cursus via Boottotaal te volgen.


  Kortom, vaarbewijs 2 halen vergt de nodige kennis en vaardigheden, maar biedt ook tal van voordelen en mogelijkheden. Bovendien is het behalen van dit vaarbewijs een uitdagend en leerzaam proces waar je nog lang plezier van gaan hebben!

  Tips en tricks voor uw boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »