Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Redactie Boottotaal - Maandag 27 Februari 2024

  Riwax stappenplan

  Stappenplan voor het schoonmaken van je boot:

  Stap 1: Reiniging met RS Boat Clean
  Maak de RS Boat Clean aan in een emmer (1 op 10 voor buitenreiniging). Begin van onder naar boven en breng het product aan met een borstel of handspray. Laat het product even inwerken en wees geduldig, vooral op antislip dekken. Spoel het oppervlak grondig af met water of gebruik een absorberende doek.  Stap 2: Behandeling van kalk met RS Service Clean
  Gebruik RS Service Clean voor kalkverwijdering, met een pH-waarde van 2. Breng het product aan van onder naar boven en laat het goed inwerken. Spoel het oppervlak goed af met water, voorkomend waterballet binnen.

  Stap 3: Polijsten van de romp met RS Boat Clean
  Kies de RS Boat Clean voor het polijsten van de romp. Gebruik een in toeren regelbare polijstmachine met een schapenvacht. Breng de RS04 met een fijne korrel aan en polijst het oppervlak rustig en overlappend. Spoel het oppervlak af met water en gebruik een microvezeldoek om het vuil te verwijderen.

  Stap 4: Mat maken indien nodig
  Voor matteerwerk gebruik je een excentrische machine met matteerschijf en korrel 2000 schuurpapier. Houd het schuurpapier vochtig en beweeg het lichtjes over het oppervlak om krassen te verwijderen. Veeg het schuurwater af met een schone doek.

  Stap 5: Hoogglans polijsten met RS02
  Gebruik de RS02 op een schone schapenvacht voor hoogglans polijsten. Verdeel het product op het oppervlak en polijst rustig in cirkelvormige bewegingen. Controleer de glans en gebruik RS20 Spray Finish om eventuele restanten te verwijderen.

  Stap 6: Waxen voor bescherming Kies tussen RS08 Polymeerwax (3-6 maanden bescherming) of RS10 Carnaubawax (langer).
  Breng de wax aan met draaiende bewegingen en een doek met gaatjesstructuur voor gelijkmatige verdeling. Laat de RS10 minstens 1-2 uur drogen voordat je gaat uitpoetsen. Gebruik RS20 om restanten te verwijderen en poets de wax uit met een geschikte doek.

  Stap 7: Optioneel - Extra hoogglans polijsten met RS06
  Voor extra diepte glans en het verwijderen van eventuele hologrammen. Gebruik een witte pet op een roterende polijstmachine en breng RS06 aan. Polijst rustig om het gewenste resultaat te bereiken.

  Stap 8: Reiniging van antislip dek
  Reinig het antislip dek met RS Boat Clean en een zachte borstel. Activeer het product en neem de tijd om het vuil los te weken. Spoel het dek grondig af en laat het drogen. Dit stappenplan biedt een uitgebreide handleiding voor het schoonmaken en onderhouden van je boot.

  Tips en tricks voor uw boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »