Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Donderdag 25 Januari 2022

    Harde antifouling

    Harde antifouling kopen? Het is dé manier om het onderwaterschip van je boot te beschermen tegen aangroei. Als jouw boot in het water ligt, krijgen micro-organismen, algen en mosselen de kans om zich aan de boot te hechten. Naast dat het een enorme klus is om deze aangroei te verwijderen, kan het ook nadelige gevolgen hebben voor de vaareigenschappen van de boot. Zo verlies je snelheid, verbruikt meer brandstof en zal na verloop van tijd merken dat de bestuurbaarheid minder wordt. Door het aanbrengen van antifouling voorkom je dit eenvoudig.

    Antifouling is beschikbaar in twee verschillende soorten: zachte antifouling – ook wel zelfslijpende antifouling genoemd – en harde antifouling. In onze webshop vind je beide types antifouling voor een zeer aantrekkelijke prijs.


    Zelfslijpende antifouling

    Zelfslijpende antifouling, ook wel zachte antifouling genoemd, slijt er tijdens het varen langzaamaan af. Dit komt door de wrijving van het water. Het voordeel van zelfslijpende antifouling is dat de laagdikte na een aantal keer aanbrengen niet opbouwt waardoor het verwijderen van de bovenste laag niet nodig is. Wel dien je bij deze variant ieder vaarseizoen een nieuwe laag aan te brengen.


    Harde antifouling of zachte antifouling

    Een harde of zachte antifouling kopen? Baseer je keuze op de snelheid waarmee jij over het algemeen vaart. Kies voor zelfslijpende antifouling wanneer je niet harder dan dertig knopen vaart. Vaar je harder? Kies dan voor harde antifouling. Wanneer je toch voor de zachte variant kiest, zal je merken dat deze bij een hogere snelheid te snel afslijt.Bij een harde antifouling breng je telkens een nieuwe beschermlaag aan. Doordat de lagen nauwelijks afslijten, bouwt de dikte van de coating zich gedurende de jaren op. Het is daarom noodzakelijk om eens in de 6 jaar de lagen te verwijderen en opnieuw te beginnen met het opbouwen van de beschermende laag op het onderwaterschip.


    Meer informatie

    Zou je graag meer willen weten over harde antifouling? Of heb je een vraag over één van onze andere producten? Ons team van specialisten luistert graag naar je wensen en geeft je op basis daarvan geheel vrijblijvend een advies.

    Tips en tricks voor uw boot

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »