Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Vrijdag 3 Mei 2022

  Boot keuren

  Na een keuring ben je er van verzekerd dat jouw boot in een goede conditie verkeert, zodat je zorgeloos het water op kunt en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wanneer je een boot wilt kopen of verkopen, kies je er vanzelfsprekend ook voor om deze te laten keuren, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn.

  Wil jij jouw boot laten keuren en wil je er meer over weten? In het blogbericht van deze week vertellen we je er meer over.


  Waar boot laten keuren

  Een boot laten keuren, kan op verschillende locaties in Nederland. Omdat het erg belangrijk is om je boot door een expert te laten keuren, is het aan te raden dit door een HISWA Expert te laten doen. De keuringsexperts die aangesloten zijn bij HIWSA voldoen alleen aan strenge kwaliteitsnormen en hebben de juiste opleiding genoten alsmede de vereiste werkervaring. Iedere expert is bovendien onafhankelijk en hanteren de Algemene HISWA Voorwaarden waardoor de keuring altijd duidelijk en betrouwbaar is.

   

  Keuring boot | Het keuringsrapport

  Om de huidige staat van een boot te kunnen bepalen, wordt deze tijdens een keuring zorgvuldig nagekeken. Gedurende een keuring wordt het gehele schip dan ook nagelopen; dit gebeurt zowel op als in het water. Hierbij wordt er geen detail over het hoofd gezien, wat – in het geval van verkoop/aankoop – gunstig is voor zowel de huidige als toekomstige eigenaar.

  Handig: In een keuringsrapport staan tevens de verwachte herstel- en vervangingskosten die er in de nabije toekomst aan zitten te komen.

   

  Kosten boot keuren

  Het laten keuren van een boot brengt natuurlijk kosten met zich mee. Wat het exact kost, dat is echter lastig aan te geven. De kosten zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan het type boot, de grootte van de boot en de staat ervan.

  Tijdens een keuring wordt zowel het schip als het onderwaterschip gecontroleerd. Ook wordt er door middel van vochtmetingen aandacht geschonken aan verdachte plekken. Daarnaast worden onder andere het dek, het interieur en de redding- en veiligheidsmiddelen geïnspecteerd. Tot slot vindt er een proefvaart plaats om zo de motor in de praktijk te kunnen testen.

   

  Meer informatie

  Wil je meer weten over het laten keuren van je boot? Of heb je een andere vraag? Laat het ons weten. Wij zitten klaar om jouw vraag vol enthousiasme te beantwoorden, zodat jij goed uitgerust het water op kunt.

  Meer lezen over het keuren van een boot? Lees dan ook ‘Checklist boot keuren’.

  Tips en tricks voor uw boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »