Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Vrijdag 26 Januari 2022

    Antifouling aanbrengen

    Waarom antifouling aanbrengen? Bij Boottotaal raden we iedere botenbezitter aan om antifouling te gebruiken, omdat het schoonmaken van het onderwaterschip van een boot met aangroei ontzettend veel tijd kost. Door ieder vaarseizoen een laag antifouling aan te brengen, voorkom je dat algen, mosselen en micro-organismen zich kunnen hechten, zodat het onderwaterschip schoon blijft.

    Wanneer er sprake is van aangroei kan dit vervelende gevolgen hebben. Zo kan het brandstofgebruik een stuk hoger komen te liggen en kan je snelheid verliezen. Ook zal de bestuurbaarheid minder worden.


    Antifouling aanbrengen? Het is niet ingewikkeld en levert veel op. In onze webshop vind je zowel harde als zachte antifouling en alle daarbij benodigde hulpmiddelen om de klus te klaren. Het aanbrengen van antifouling kan je het beste doen met een kortharige – nylon – roller. Voor de randen en hoeken kan je een wegwerpkwast gebruiken.

    Let op: zorg ervoor dat je altijd in een goed geventileerde ruimte te werk gaat en beschermende kleding draagt. Antifouling is een chemisch goedje.

     

    Voorbehandelen antifouling

    Is jouw boot nog nooit met antifouling behandeld? Breng dan een primer – ook wel hechtlaag genoemd - aan. Is er reeds een antifoulinglaag aanwezig? Zorg er dan voor dat deze schoon, vetvrij en droog is. Verwijder met een hogedrukreiniger eventuele aangroei en reinig het oppervlak vervolgens met een hiervoor bestemde bootreiniger, zoals RS-Boat Clean of allpa Bootreiniger. Laat hierna het onderwaterschip goed drogen en begin hierna pas met het aanbrengen van de antifoulinglaag.

     

    Antifouling verwijderen

    De meeste booteigenaren verwijderen antifouling door aan de slag te gaan met een plamuurmachine en/of schuurmachine. Wil je de antifouling verwijderen met afbijt? Dat is een absolute aanrader. Door een goede laag remover aan te brengen zal de reeds bestaande laag week worden waardoor je de antifouling er veel gemakkelijker af kunt krabben. Deze manier werkt zowel voor een metalen als polyester boot. Lees hier alles over in onze blog antifouling verwijderen.


    Wil je beschermlaag op een zo efficiënt mogelijke manier verwijderen? Bekijk onze antifouling verwijderaars.

     

    Antifouling aanbrengen uitbesteden

    Natuurlijk kan je ervoor kiezen om het aanbrengen van antifouling uit te besteden, maar wanneer je zelf de juiste materialen aan boord hebt, kan je deze klus prima zelf klaren. Bij Boottotaal vind je zowel harde als zachte antifouling, beschermkleding en gereedschappen om op een professionele en veilige wijze te werk te gaan. En dat alles natuurlijk voor de allerbeste prijs.


    Ons advies: breng op het onderste gedeelte van het onderwaterschip twee á drie lagen antifouling aan. Voor het bovenste gedeelte is één laag genoeg.

    Meer informatie

    Zou je graag meer weten over het aanbrengen of kopen van antifouling? Of heb je een vraag over één van onze andere producten? Bekijk ons assortiment of vraag ons team van specialisten. Zij zitten klaar om je vragen te beantwoorden en je geheel vrijblijvend te adviseren.

    Tips en tricks voor uw boot

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »