Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Aanleghengels

  Aanleghengels ofwel mooring whips worden gebruikt om te voorkomen dat uw boot of waterscooter tegen de steiger aan stoot wanneer er golfslag is.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  6 Producten

  Aanleghengels

  Een aanleghengel zorgt ervoor dat de boot altijd een stuk uit de kant ligt. Op deze manier bescherm je jouw boot tegen schade.


  Aanleghengels voor de boot

  Eigenlijk zegt de naam het al. Aanleghengels zijn twee hengels die je aan de steiger bevestigt. Ze worden ook wel afmeerhengels of afhoudhengels genoemd. Aan elke hengel hangt een lijn die je aan de boot vastknoopt. Deze lijnen zorgen ervoor dat de boot altijd op een veilige afstand van de kant ligt. Dit is nodig wanneer je steiger zich op een plek bevindt waar het water onrustig is, bijvoorbeeld door voorbijvarende boten. De golven die hierdoor worden veroorzaakt zorgen ervoor dat je boot tegen de steiger stoot, met alle gevolgen van dien. Aanleghengels voorkomen dit.


  Aanleghengsel monteren

  Bij Boottotaal vind je twee verschillende soorten aanleghengels:
  * Dock Edge Mooring Whip Economy en
  * Mooring Whip Premium.

  De Economy-set is de meest voordelige variant. De Premium-set bestaat uit hoogwaardige materialen, zoals versterkte glasvezel hengels, en is geschikt voor de langere en zwaardere boten. Aanleghengels bevestigen is niet moeilijk:

  •   Schroef de meegeleverde aluminium voeten vast op de steiger.
  •   Zet de hengels in elkaar en trek de lijn door het oog aan de bovenkant.
  •   Bevestig de meegeleverde kikker haaks op de hengel, op zo’n 45 cm van de onderkant.
  •   Beleg de kikker op de hengel met het losse uiteinde van de lijn, bevestig de andere kant van de lijn (de kant met lus) aan de kikker op de boot.
  •   Maak nu de lijn los die je aan de kikker op de hengel heeft bevestigd en trek eraan om de boot van de kant af te ‘duwen’. Doe dit bij beide hengels.
  •   Beleg opnieuw de kikker op de hengel met de lijn, wanneer de boot ver genoeg van de kant ligt.


  Welke aanleghengels je nodig hebt, hangt af van de lengte en het gewicht van de boot. Het gewicht is daarbij belangrijker dan de lengte. Bij elk product geven we aan voor welke lengte en gewicht de aanleghengels geschikt zijn.


  Boottotaal: alles om veilig af te meren

  Andere manieren om je boot op een veilige manier af te meren is door bijvoorbeeld steigerfenders op de steiger in je thuishaven te bevestigen. Ook hebben we de nodige fenderlijnen beschikbaar. Bij Boottotaal vind je een grote selectie fenders en toebehoren. Bijna al onze producten worden direct uit voorraad geleverd waardoor je ze snel in huis heeft. Ruilen en retourneren is bij ons geen probleem. Dit gaat online; snel & eenvoudig!

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »