Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Vrijdag 8 Februari 2021

  Het kan vriezen en dooien

  Iedere watersporter is alert als het gaat vriezen. Antivries op de motor en in de koelleidingen, antivries in de wierpot het toilet en de drinkwaterleidingen. Dit alles om bevriezing te voorkomen. Maar wat veel mensen vergeten is op te letten als het gaat dooien. Want de meeste boten die zinken in de winter komt door de dooi. 

  Het kan toch gebeuren dat leidingen bevroren zijn en zijn gaan scheuren. Denk hierbij aan de koelwaterleidingen, waterleidingen, gootsteen, douche of toilet. Ook afsluiters kunnen scheuren bij strenge vorst als er toch iets water rond de kogel is achtergebleven. 

  Dus blijf alert bij dooi en houdt uw boot goed in de gaten. Ga af en toe kijken en voorkom problemen of zelfs zinken van uw boot. Heeft u zelf geen tijd om bij de boot te kijken? Vraag dan bijvoorbeeld een buurman in de haven of de havenmeester om af en toe bij uw boot te gaan kijken. 

  Natuurlijk voorkomt u veel problemen als u, uw boot goed winterklaar maakt met een antivries van bijvoorbeeld Starbrite of Talamex. 

  Tips en tricks voor uw boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »