Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Vlaggenstokhouders boot

  Vlaggenstokhouders voor je boot kopen? Dit doe je natuurlijk bij Boottotaal! Bekijk ons assortiment! Vandaag besteld, morgen in huis!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  10 Producten

  Vlaggenstokhouders boot

  Vlaggenstokhouders voor boten zijn essentiële accessoires om je boot te voorzien van vlaggen voor een decoratieve en praktische uitstraling. De afmetingen van vlaggenstokhouders zijn afhankelijk van het type boot dat je hebt: zeilboot of motorboot.

  Voor zeilboten geldt een algemene richtlijn waarbij de lengte van de vlaggenstok doorgaans ongeveer 10% van de totale lengte van de boot bedraagt. Deze verhouding zorgt niet alleen voor een evenwichtige uitstraling, maar biedt ook voldoende hoogte om de vlag goed zichtbaar te maken tijdens het varen.

  Voor motorboten zijn twee vlaggenstokken vaak gebruikelijk: één aan de achterzijde en mogelijk ook één aan de boeg. De lengte van de achterste vlaggenstok varieert meestal tussen 7 en 9% van de totale lengte van de boot. Dit zorgt voor een symmetrische uitstraling en biedt voldoende hoogte om de vlag goed te laten wapperen, zelfs bij hogere snelheden.

  Het volgen van deze richtlijnen resulteert niet alleen in een esthetisch aantrekkelijke uitstraling aan boord, maar zorgt ook voor een praktisch gebruik van de vlaggenstokken, waarbij de vlaggen goed zichtbaar zijn en niet hinderlijk zijn tijdens het varen. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van vlaggenstokhouders rekening houdt met de specifieke afmetingen en vereisten van je boot, om zo een perfecte pasvorm en functionaliteit te garanderen. 

  Aanbevolen afmeting vlaggenstokhouders boot

   • Zeilboot: De lengte van de vlaggenstok op een zeilboot is vaak ongeveer 10% van de totale lengte van de boot.

   • Motorboot: Bij motorboten zijn twee vlaggenstokken gebruikelijk. De achterste vlaggenstok heeft doorgaans een lengte tussen 7 en 9% van de totale bootlengte.

  Deze richtlijnen zorgen niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling aan boord, maar ook voor een praktisch gebruik van de vlaggenstok.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »