Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 27 Januari 2024

  xdf

  Met de lente in aantocht en de kou die langzaam verdwijnt, is het tijd om je voor te bereiden op een nieuw vaarseizoen vol vrijheid en avontuur. Wat is er nu beter dan onafhankelijk zijn van walstroom en altijd kunnen genieten van gratis elektriciteit op het water? In deze blog leggen we je alles uit over zanelen voor op de boot!


  Waarom zonnepaneel op de boot?

  Ontdek de voordelen van zonnepanelen op je boot. Zonne-energie biedt ongekende vrijheid tijdens langere vaartochten. Je kunt langer op het water blijven zonder terug te hoeven naar de haven, dankzij de continue stroomvoorziening. Bovendien is zonne-energie milieuvriendelijk, duurzaam en volledig gratis.


  Het juiste systeem voor op de boot

  Leer hoe je zelf een zonnepanelensysteem samenstelt en monteert in ons informatieve blog. Ontdek de componenten die essentieel zijn, zoals zonnepanelen, accu's, laadregelaars en bevestigingsmateriaal. Of je nu kiest voor traditionele of flexibele zonnepanelen, wij hebben het assortiment dat past bij jouw behoeften.

  Zowel PWM- als MPPT-laadregelaars zijn geschikt voor het opladen van accu's wanneer je zonnepanelen op de boot hebt geïnstalleerd. Welk exemplaar je het best kan kiezen, is afhankelijk van de situatie.

  PWM-laadregelaar (Pulse Width Modulation)

  De afkorting PWM staat voor Pulse Width Modulation. Deze regelaars zijn voordelig in aanschaf, voorzien van een interne temperatuursensor en beveiligd tegen overbelasting. Ze bieden een kosteneffectieve oplossing voor kleinere systemen tot ongeveer 120W met één zonnepaneel.

  MPPT-laadregelaar (Maximum Power Point Tracker)

  Een MPPT-regelaar is geavanceerder en daardoor ook duurder. Deze regelaar kan bijvoorbeeld de invoerspanning van het zonnepaneel aanpassen. Bij grote systemen, vooral als er sprake is van serieschakeling, is het raadzaam om een MPPT-regelaar toe te passen. Deze regelaar maximaliseert de energieopbrengst en is ideaal voor complexere installaties.

  Kortom, kies een PWM-regelaar voor eenvoudige en kostenefficiënte setups, terwijl een MPPT-regelaar de beste keuze is voor grotere systemen met geavanceerde configuraties.


  Victron: kwaliteit voor optimale prestaties

  Boottotaal biedt hoogwaardige vele producten van Victron, zoals zonnepanelen en laadregelaars die garant staan voor maximale energieopbrengst. Ontdek de Blue Solar Monokristallijn en Polykristallijn panelen, ontworpen voor efficiëntie en duurzaamheid. De Blue Solar MPPT-laadregelaar zorgt voor intelligent accubeheer en verlengt de levensduur van je accu.


  Zelfbouwadvies voor jouw unieke behoeften

  Leer hoe je zelf een zonnepanelensysteem samenstelt met ons praktijkvoorbeeld en stapsgewijze instructies. Bereken de benodigde capaciteit voor jouw apparaten en ontdek welke producten je nodig hebt, inclusief zonnepanelen, accu's, laadregelaars en omvormers.  Boottotaal biedt niet alleen hoogwaardige producten, maar ook expertise en advies op maat. Wij zijn er voor jouw vragen en begeleiden je naar de juiste keuzes voor jouw vaaravontuur. Profiteer van onze "Stroom aan Boord Weken" acties en ontdek de voordelen van zonne-energie met Boottotaal!

  Wacht niet langer en maak je boot klaar voor een seizoen vol energie en vrijheid. Ontdek de kracht van zonnepanelen met Boottotaal!

  Tips en tricks voor uw boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »