Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 8 Mei 2020

  Wat is een automatisch reddingsvest

  Automatische reddingsvesten hebben veel draagcomfort. Op het moment dat een automatisch reddingsvest in aanraking komt met water, dan wordt het zoutpatroon geactiveerd waardoor het reddingsvest automatisch opblaast. Ook is er mogelijkheid het vest handmatig te activeren door aan het koord te trekken.

  De binnen zijde van de automatische vesten hebben een signaalkleur zodat het vest goed op valt op het moment dat het geactiveerd en opgeblazen is. De buitenzijde zijn in veel verschillende kleuren leverbaar. Als een automatisch reddingsvest geactiveerd is geweest moet het zoutpatroon en het gaspatroon vervangen worden. Het vest kan daarna weer opnieuw worden gebruikt.

  Omdat het een erg comfortabel vest is om te dragen worden de automatische reddingsvesten recreatief maar ook veel bedrijfsmatig gebruikt. Bedrijven die werken op of aan het water kunnen hun medewerkers hiermee uitrusten zodat de veiligheid gewaarborgd is.

  De automatische vesten zijn in verschillende klasses leverbaar: 150N of 165N (Newton) of 300N, dit heeft met het drijfvermogen te maken.

  150N – 165N voor binnenwater
  300N voor op zee
  De reddingsvesten gaan niet op maat, er is alleen onderscheid in Jeugd (15-40 kg) – of volwassen vesten.

  Uiteraard hebben we ook een groot assortiment zwemvesten. Een zwemvest is een drijfhulpmiddel en geen reddingsvest. Iemand met een zwemvest moet ten alle tijden zelf kunnen zwemmen. 

  Tips en tricks voor uw boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »