Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Vrijdag 26 September 2022

  Boot schoonmaken

  Boot schoonmaken? Maak periodiek jouw boot schoon, zodat deze in een goede conditie blijft. Wanneer jij jouw boot regelmatig reinigt, merk je eventuele mankementen tijdig op. Bij het constateren van een klein probleem kan je deze vaak voor een klein bedrag verhelpen. Zie je het mankement over het hoofd of grijp je niet tijdig in, dan kan dit voor hoge reparatiekosten of andere onaangename verrassingen zorgen.

  Een ander bijkomend voordeel aan het frequent poetsen van jouw boot? Het is geen tijdrovende klus. Wanneer je aanslag, viezigheid en algen regelmatig verwijderd, hoef jij minder hard en lang te boenen. Zo houd je tijd over voor leukere activiteiten… zoals varen!

  Heb jij een vraag over het schoonmaken van een boot? Lees onze blog voor handige tips en tricks.

   

  Stalen boot en polyester boot schoonmaken

   

  Of je nu een stalen boot of een polyester boot wilt schoonmaken, de werkwijze is eigenlijk hetzelfde. Gebruik voor het reinigen van een boot altijd een mild schoonmaakmiddel, zodat de lak niet wordt aangetast. Bij Boottotaal verkopen we verschillende soorten reinigingsproducten. Wat dacht je van allesreinigers, dekreinigers, onderwaterreinigers, glansmiddelen en waxen van de hoogwaardige merken Radboud, Sjippie en Rewax?


  Wil jij op een prettige manier jouw boot schoonmaken? Gebruik dan de juiste hulpmiddelen. Met een dekborstelset schrob je bijvoorbeeld eenvoudig jouw dek en met een poets- en polijstmachine laat jij jouw lak weer stralen.

  Hoewel jij er waarschijnlijk alles aan doet om jouw boot in een topconditie te behouden, kan de kleur van het polyester na verloop van tijd teruglopen. Dit is een normaal proces.

  Stappenplan polyester boot schoonmaken


  1. Maak de boot goed schoon. Gebruik hiervoor lauwwarm water en de juiste hulpmiddelen – zoals borstels en sponzen – om de klus te klaren.

  1. Reinig de boot met een cleaner. In onze webshop vind je diverse soorten cleaners om jouw boot op een grondige en zorgvuldige manier te reinigen.
   3. Breng de kleur en glans weer terug met een goede bootwax. De wax zorgt niet alleen voor een glanzend eindresultaat, maar fungeert ook als beschermlaag. Vuil en algen maken zo minder kans om zich aan het oppervlak te hechten.

   

  Onderkant boot schoonmaken

  Het grootste probleem van het reinigen van de onderkant van de boot? De hardnekkige aangroei van algen, kalk en aanslag. Gebruik je voor het reinigen van de onderkant van jouw boot echter een reinigingsmiddel dat hiervoor speciaal bestemd is, zoals Radboud Bio Clean en Super Romp en Bodemreiniger, dan is het verwijderen van deze aanslag echter in een handomdraai gepiept.

   

  Het handigste moment om het onderwaterschip te reinigen? Wanneer deze uit het water is. Na het schoonmaken kan je de onderkant dan direct een antifouling-behandeling geven. Door de onderkant goed schoon te houden, wordt extreme aangroei voorkomen. Zo blijft het brandstofverbruik, zoals het hoort en gaat er tijdens het varen - door de wrijving van aangroei - geen snelheid verloren.


  Meer informatie

   

  Boot schoonmaken? Pak het op de juiste wijze aan en ervaar dat het geen vervelende klus hoeft te zijn. Heb je een vraag over het reinigen van jouw boot of wil je meer weten over één van onze producten uit de webshop? Neem contact met ons op. Onze bootspecialisten zitten klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

   

  CONTACT

  Tips en tricks voor uw boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »