Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Zaterdag 28 Maart 2024

  Baltic reddingsvesten - NIEUW

  Het Baltic-assortiment is zeer uitgebreid en we kunnen met trots zeggen dat we bij Boottotaal voor iedereen een reddingsvest of drijfhulpmiddel hebben, zelfs voor jouw viervoetige vrienden. Binnen het Baltic assortiment bieden wij reddingsvesten en zwemvesten voor diverse watersporten; voor zeilers, kajakkers, kanovaarders, mensen met een motorboot en degenen die SUP'en, voor de competitieve wedstrijdzeilers of de bemanning van superjachten: we hebben niet alleen een passende stijl, maar ook een brede kleurenselectie. En de Baltic reddingsvesten en zwemvesten zitten ook nog eens lekker!  Voor commerciële activiteiten hebben we een speciaal assortiment M.E.D./SOLAS opblaasbare en drijvende reddingsvesten die compact en gemakkelijk te dragen blijven. Er zijn extra eigenschappen toegevoegd, waaronder PVC-buitenhoezen die een hoge weerstand bieden tegen brand, olie, schimmels en UV-licht, plus een drijfvermogen tot 305N. Wij leveren Baltic reddingsvesten voor bedrijven die aan en op het water werken.  Het complete Baltic assortiment reddingsvesten is te vinden in onze webshop of te bezichtigen en te passen in onze showroom in Hedel. Maar welk reddingsvest is nu passend voor jou? Welk reddingsvest is het beste? Wij geven jou het antwoord!

  Reddingsvest 100N

  Een reddingsvest redt levens. Het is ontworpen om de gebruiker altijd in rugligging te draaien en de luchtwegen ruim boven het wateroppervlak te houden, zelfs als de gebruiker het bewustzijn heeft verloren of niet kan zwemmen. Reddingsvesten zijn verkrijgbaar met een opblaasbare long (automatisch reddingsvest) of met drijvend materiaal. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze de meeste drijfkracht aan de voorkant hebben en een stevige kraag die het hoofd ondersteunt en omhoog houdt. Een reddingsvest is de voor de hand liggende keuze voor mensen die niet kunnen zwemmen.

  Reddingsvesten hebben altijd een draagvermogen van minimaal 100N. De opblaasbare modellen zijn onderverdeeld in verschillende klassen, afhankelijk van de omstandigheden waaronder ze gebruikt moeten worden. Een automatisch opblaasbaar reddingsvest wordt opgeblazen als de gebruiker in het water belandt, terwijl een handmatig reddingsvest door de gebruiker moet worden geactiveerd.


  Zwemvest 50N

  Zwemvesten van Baltic met een draagvermogen van 50 Newton zijn officieel drijfhulpmiddelen, hebben een iets eenvoudiger ontwerp dan reddingsvesten. Een 50N drijfhulpmiddel houdt je drijvend, maar mist een kraag om je hoofd te ondersteunen. Het zorgt ervoor dat de drijfkracht gelijkmatiger wordt verdeeld tussen de voor- en achterkant en garandeert daarom niet dat een bewusteloos persoon in rugligging terechtkomt. Een drijfhulpmiddel van 50N wordt daarom aanbevolen voor zwemmers die minimaal 25 kg wegen en kunnen zwemmen. Zwemvesten worden vaak gebruikt om te watersporten zoals waterskien, wakeboarden, suppen of kano varen. Alle producten in het assortiment drijfkleding van Baltic zijn getest en goedgekeurd volgens de 50N-norm.


  Reddingsvest of zwemvest?

  Een ergonomisch ontworpen reddingsvest is comfortabel om te dragen, zelfs gedurende langere tijd. Bij Baltic wordt veel waarde gehecht aan de gebruiksvriendelijkheid en pasvorm. Eén doel is om het zwemvest zo eenvoudig en comfortabel mogelijk te maken om te dragen en daarmee de kans te vergroten dat het daadwerkelijk gedragen wordt. We hebben een ruim aanbod aan Baltic modellen, zodat je altijd het reddingsvest kunt kiezen dat het beste bij jou past. Omdat een reddingsvest aan de voorkant veel drijfvermogen heeft, kan het lastig zijn om erin te zwemmen. Daarom raden wij een 50N zwemvest aan voor activiteiten waarbij je regelmatig in het water terecht komt. Samenvattend stellen wij het volgende voor:

  1. Reddingsvest voor zeilboten en motorboten, ideaal voor degenen die niet kunnen zwemmen.
  2. 50N zwemvest voor alle watersporten waarbij je regelmatiger in het water bent.


  Welke maat reddingsvest?

  Het is essentieel dat jouw reddingsvest past! Het moet stevig, maar comfortabel zitten en niet over het lichaam glijden. Dit is eigenlijk belangrijker dan het exact juiste gewicht op het etiket te vermelden. Kinderen mogen nooit een reddingsvest dragen ‘om in te groeien’.

  Zorg er bij het passen van een reddingsvest voor dat alle ritsen en gespen goed vastgemaakt en afgesteld zijn. Zorg ervoor dat het reddingsvest niet richting de kin omhoog schuift als je jouw armen naar boven strekt (test dit door iemand om hulp te vragen om de schouders van het reddingsvest voorzichtig op te tillen). Het reddingsvest moet stevig op het lichaam aansluiten en er mag geen luchtspleet zijn tussen het reddingsvest en de schouders.

  1. Geen lucht tussen het reddingsvest en de schouders.
  2. Stevig tegen het lichaam aan.
  3. Gesloten ritssluiting.
  4. Gespen met knopen en verstelbare bandjes.  Tips en tricks voor uw boot

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »