Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Onderhoud voor de rubberboot

  Maak je rubberboot regelmatig schoon voor het behoud van je rubberboot of rib.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  8 Producten
  VIDEO
  Sjippie Rubberboot pakket

  Sjippie Rubberboot pakket

  Compleet pakket van Sjippie om je rubberboot wee...
  € 33,99
  Sjippie Rubberboot Reiniger 1 Liter

  Sjippie Rubberboot Reiniger 1 Liter

  Na wassen en afspoelen hoeft het oppervlak niet ...
  € 17,99
  Rubberboot reiniger en beschermer

  Rubberboot reiniger en beschermer

  Speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat hard...
  € 32,95
  Inflatable boat cleaner
  € 31,-
  Inflatable boat finish
  € 35,60

  Onderhoud voor de rubberboot

  De meest belangrijkste stap om een rubberboot goed schoon te maken, is het kiezen van de juiste schoonmaakproducten. Veel eigenaren van rubberboten maken de kostbare fout door de verkeerde schoonmaakmiddelen te kiezen en in plaats daarvan hun rib of rubberboot te beschadigen.

  Hoewel rubberboten gemaakt kunnen zijn van duurzaam PVC of Hypalon, zijn ze nog steeds gevoelig voor schade bij blootstelling aan agressieve chemicaliën. Ze zijn niet zoals boten van glasvezel of aluminium en mogen daarom niet worden blootgesteld aan dezelfde soorten bootreinigers. Producten die u nooit mag gebruiken om opblaasbare boten schoon te maken, zijn onder meer oplosmiddelen, tolueen, aceton, bleekmiddel, ammoniak, sterk alkalische reinigingsmiddelen (alles met een pH hoger dan 11,5), schuursponsjes en staalwol. Deze producten kunnen het materiaal van de rubberboot beschadigen en verkleuren en de lijmen van jouw rubberboot aantasten.

  Hoewel je gewoon zeep of wasmiddel kunt gebruiken, kunnen deze een kleverig residu op het bootoppervlak achterlaten dat vuil aantrekt en vasthoudt. Zeepresten kunnen ook dienen als voedsel voor schimmels en meeldauw, en je zult moeten uitzoeken hoe je de schimmel van jouw rubberboot kunt verwijderen. Daarom adviseren we geen gewoon wasmiddel of zeep te gebruiken.

  Rubberboot schoonmaken

  Zodra je over de juiste schoonmaakproducten en gereedschappen beschikt, wordt het schoonmaken van je PVC-boot heel eenvoudig. Afhankelijk van het product dat je kiest, heb je waarschijnlijk slechts een paar schone doeken en wat water nodig, als de reiniger dit nodig heeft. Mogelijk heb je ook een zachte borstel nodig om te schrobben, maar dit hangt echt af van het schoonmaakmiddel dat je kiest, dus zorg ervoor dat je de gebruiksinstructies goed leest. Bij de meeste schoonmaakmiddelen hoef je de reiniger slechts een paar minuten op het oppervlak van de rubberboot aan te brengen en deze vervolgens af te vegen met een schone doek.

  Wanneer je een bootreiniger gebruikt, vergeet dan niet om rubberen handschoenen te dragen om je handen te beschermen, en zorg ervoor dat je alle hoeken en gaten bereikt met de reiniger en de doek. Het zou goed zijn om een ​​alles-in-één reiniger zoals Star Brite te gebruiken, omdat deze niet alleen je boot reinigt, maar ook een sterke coating achterlaat die beschermt tegen blootstelling aan zout en UV.

  Een slimme manier om je rubberboot schoon te maken is door vanaf de bodem van de boot te beginnen en in secties te werken, terwijl je naar buiten beweegt terwijl je de bootreiniger aanbrengt. Hierdoor kun je ook gemakkelijk controleren op beschadigde plekken en zien waar u reparaties moet uitvoeren. Vergeet niet de rubberboot om te draaien en de reiniger ook aan de onderkant aan te brengen, omdat dit gebied het meest wordt blootgesteld aan water.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »