Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Gaskraan

  Een gaskraan is een belangrijk onderdeel van een veilige gasinstallatie. Met een gaskraan kunt u in één handbeweging het gas afsluiten.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  5 Producten
  Enkele gaskraan
  € 21,70
  Aanbieding
  Kraan campinggas x combi
  € 11,90
  Kraan campinggas
  € 38,10

  Gaskraan

  Gebruikt u gas aan boord? Bijvoorbeeld voor het kooktoestel, de verwarming en/of de barbecue? Dan is het belangrijk dat u uw gasinstallatie regelmatig laat nakijken en bepaalde onderdelen, zoals de gasslangen en gasdrukregelaars, op tijd vervangt. Gas aan boord brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s kunt u verkleinen door de juiste materialen en accessoire te gebruiken. Bij Boottotaal vindt u alles voor een veilige gasinstallatie op uw boot. Bekijk op deze pagina onze selectie gaskranen.

  Alles voor een veilige gasinstallatie: van gaskraan tot gasdrukregelaar

  Een gasinstallatie op de boot aanleggen kunt u het beste overlaten aan een professional. Door het verkeerd bevestigen van gasleidingen, gasdrukregelaars of gaskranen kunnen er zeer gevaarlijke situaties ontstaan aan boord. Met een veilige gasinstallatie kunt u met een gerust hart gas gebruiken op uw boot. Een gaskraan is een belangrijk onderdeel van een veilige gasinstallatie. Met een gaskraan kunt u in één handbeweging het gas afsluiten. De gaskraan op uw boot dichtdraaien, doet u in elk geval in de volgende gevallen:

  • Bij een mogelijke gaslek: wanneer u gas denkt te ruiken op uw boot, is het noodzakelijk om onmiddellijk de gaskraan dicht te draaien.
  • Bij het verlaten van de boot: wanneer u uw boot achterlaat in de haven, wordt het sterk aangeraden om de gaskraan dicht te draaien om brand- of explosiegevaar te voorkomen.
  • Wanneer u gaat slapen: als u overnacht op uw boot, raden we ook aan om de gaskraan dicht te draaien. Zo kunt u met een gerust hart slapen.

  Bij Boottotaal hebben we enkele, dubbele en triple gaskranen van Talamex. Met deze verdeelblokken kunt u verschillende gasleidingen afzonderlijk dichtdraaien.

  Tips voor een veilige gasinstallatie op de boot

  Om veilig gebruik te maken van gas aan boord, is het belangrijk dat u de gasinstallatie elke drie jaar laat controleren door een keurmeester. Daarnaast moet u flexibele gasleidingen elke drie jaar vervangen om slijtage (en dus lekkage) te voorkomen. Gasdrukregelaars moeten elke tien jaar worden vervangen. Zorg er ook voor dat uw.gasfles zeevast in een brandveilige gasbun of gasflessenkast staat opgeslagen. Ook uw lege flessen moet u brandveilig en zeevast opbergen. Tot slot raden we aan om een gasalarm te installeren, zo gaat u met een veilig gevoel het water op!

  Heeft u nog vragen over de gaskranen? Neem gerust contact met ons op.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »