Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Noodsignalen

  Je wil er natuurlijk niet aan denken, maar het kan voorkomen dat je in een noodsituatie terechtkomt met je boot. En dan wil je wel voorbereid en goed uitgerust zijn. Laat dat nu precies zijn wat Boottotaal doet!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  4 Producten
  Aanbieding
  Noodpakket nr. 5
  € 145,-
  Aanbieding
  Noodpakket nr. 3
  € 369,-
  Aanbieding
  Noodpakket nr. 6
  € 269,-
  Aanbieding
  Noodpakket nr. 4
  € 329,-

  Noodsignalen

  Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar het kan voorkomen dat je in een noodsituatie terechtkomt met je boot. En dan wil je wel voorbereid en goed uitgerust zijn. Een reddingsvlot en reddingsvesten zijn daarom onmisbaar aan boord, daarnaast bestaan er complete noodpakketten. Hierin zitten meerdere soorten noodsignalen waarmee je op zee kenbaar maakt dat je in gevaar bent. 


  Soorten noodsignalen

  Noodsignalen, ook wel noodvuurwerk of ernstvuurwerk genoemd, heb je in meerdere soorten. De ernst van de situatie en de omstandigheden bepalen welk noodsignaal je moet gebruiken. Een noodsignaal word alleen gebruikt wanneer communicatie via de marifoon niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld omdat je geen bereik meer hebt. Wij zetten alle soorten noodsignalen voor je op een rij:  


  •   Parachutesignalen:
  in geval van acute nood kun je een parachutesignaal afvuren. Deze rode lichtkogel schiet je zo’n 300 meter de lucht in en dwarrelt vervolgens langzaam naar beneden aan de parachute. Dit signaal is van veraf goed te zien en kan dag en nacht worden gebruikt.  
  •   Drijvende rooksignalen: ook wel rookboeien genoemd. Deze potten gooit je, na het ontsteken, in het water waarnaar zich oranje rook over het wateroppervlak verspreidt. De rook blijft zo’n drie minuten zichtbaar. Een drijvend rooksignaal kan alleen overdag worden gebruikt.  
  •   Handflares: deze handfakkels houd je in je hand vast en geven een fel licht af in combinatie met rook. Witte handfakkels gebruik je alleen om te waarschuwen, bijvoorbeeld wanneer een aanvaring dreigt. Rode handfakkels zijn bedoeld om in geval van nood je positie aan te duiden, bijvoorbeeld voor een ander schip of de reddingsboot.  


  Let op: noodsignalen zijn niet onbeperkt houdbaar. Meestal moet je ze na zo’n drie jaar vervangen. 


  Goedkope noodsignalen kopen

  Comet noodsignalen zijn het meest bekend in de watersport. Dit Duitse merk focust zich volledig op de productie van gecertificeerde noodsignalen. Bij Boottotaal vind je Comet noodpakketten in verschillende samenstellingen. De maximale afstand tot de kust en de omstandigheden waarin je vaart, bepalen welk noodpakket voor je het meest geschikt is. De prijzen verschillen per pakket. Bent je op zoek naar goedkopen noodsignalen? Bij Boottotaal zijn de Comet noodsignalen altijd in de sale. Heb je nog vragen over dit product? Neem gerust contact op.        

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »