Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Stuursets

  Een stuurset is een compleet pakket voor het aanleggen van kabelbesturing op uw boot. Er bestaan eenvoudige sets, maar ook geavanceerde sets. Neem gerust contact op bij vragen, we helpen u graag verder.... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  69 Producten

  Stuursets

  Wanneer u de binnen- of buitenboordmotor op afstand wilt besturen, moet u een mechanisch stuursysteem op uw boot installeren. Dit kunt u laten doen door een vakman, maar met de stuursets in onze watersport webshop is het ook eenvoudig om het zelf te doen. 

  Standaard bevatten de stuursets een stuurkabel, een stuurkop en montageset. Geavanceerdere sets bevatten ook een stuurwiel. Welke set u nodig heeft, hangt helemaal af van het vermogen van de motor, het type boot en de lengte van de stuurkabel of monokabel. Bij Boottotaal hebben we SeaStar Safe-stuursets van Allpa in vele varianten. De sets zijn uit voorraad leverbaar zodat u er snel mee aan de slag kan. Ook voor het vervangen van het bestaande stuursysteem, kunt u de stuursets gebruiken in onze watersport webshop.

  Stuursets voor de boot: soorten stuursystemen

  Een mechanische stuurinrichting op de boot installeren heeft als groot voordeel dat u veel comfortabel vaart. U heeft meer bewegingsvrijheid en sturen gaat makkelijker dan wanneer u de buitenboordmotor zelf bestuurt. Bovendien ligt de boot stabieler op het water, omdat u niet helemaal achterin de boot hoeft te zitten. Het ombouwen van een buitenboordmotor naar een mechanisch stuursysteem is eenvoudiger dan u denkt. Met een stuurset heeft u een volledig doe-het-zelf bouwpakket voor het aanleggen van een mechanisch stuursysteem.

  Heeft u een bestaand stuursysteem en moet u onderdelen vervangen? Naast stuursets, verkopen wij ook de losse onderdelen van de kabelbesturing van een boot, zoals:

  •  Stuurkabels: deze gebruikt u om de buitenboordmotor (of inboard motor) met het stuurwiel te verbinden. Een stuurkabel moet eens in de zoveel tijd vervangen worden.
  •   Schakel- en gaskabels: hiermee kunt u op afstand het vermogen van de motor bepalen.
  •   Gashendel: om op afstand gas te kunnen geven, moet u een gashendel in de kuip installeren en verbinden met de (buitenboord)motor.
  •   Stuurwielen: het stuurwiel is niet alleen een essentieel onderdeel voor het besturen van uw boot, het geeft uw boot ook een luxe uitstraling. Denk aan een mahoniehouten of teak stuurwiel. Liever iets moderner? Wij hebben ook RVS stuurwielen.

  Boottotaal: voor en door watersporters

  In onze vrije tijd zijn wij het liefst te vinden op en rondom het water. Dat is ook precies de reden dat wij Boottotaal zijn begonnen. Wij willen onze passie voor watersport met zoveel mogelijk mensen delen. Inmiddels hebben we een online watersportwinkel met meer dan 25.000 watersportartikelen die grotendeels uit voorraad leverbaar zijn. Zo hoeft u niet lang te wachten op uw bestelling. Vanaf € 99,- is verzenden gratis. Ruilen en retourneren is geen probleem. 

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »