Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen u graag vinden wat u zoekt!

  Neem gerust contact met een van onze specialisten via 0418-514018!

  Schroefas

  Schroefas anodes zijn misschien wel een van de belangrijkste benodigdheden voor een goed onderhoud en bescherming van je motor. Gebruik dus altijd de juiste! Vragen? Neem gerust contact op!... Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  36 Producten

  Schroefas

  Geen enkele boot kan zonder anodes. Zonder anodes worden onderdelen van de boot die in contact staan met het water al snel aangetast door corrosie. De schroefas vormt samen met de schroef en de motor het aandrijfsysteem van de motor. Een vitaal onderdeel dus! Maar welke schroefas anodes heb je dan nodig? Magnesium anodes? Of is het voor je boot juist belangrijk om zink anodes te kopen?

  Welke schroefas anodes heb je nodig?

  Schroefas anodes zijn er in verschillende soorten materiaal, vormen en maten. Qua materiaal is het vrij simpel:

  • Zink anodes zijn bedoeld voor boten in zout water
  • Magnesium anodes bieden bescherming in zoet water
  • Aluminium schroefas anodes zijn het meest efficiënt in zoet- en brak water


  Het is echt belangrijk het juiste materiaal te kiezen. Plaats je bijvoorbeeld een anode van aluminium op de romp, dan ontstaat er juist weer een laag op de anode, die daardoor zijn werking verliest en de romp beschadigt. Kijk verder voor de vorm en de maat van de schroefas anodes goed op welke plaats rond de schroefas of de motor deze geplaatst kunnen worden. Bekijk rustig het gehele assortiment anodes, of bedenk of je…

  • Bolvormige
  • Ringvorm
  • Conische
  • Zeskant


  ... schroefas anodes nodig hebt. De grootte van de nodige anodes is afhankelijk van de grootte van het te beschermen oppervlak. Bij Boottotaal vind je ze allemaal!


  Hoe werkt een anode op een schip?

  Een anode... wat is nou de betekenis? Welke vorm van metaal ook in aanraking komt met water, er ontstaat een soort stroomgeleiding die in het geval van een boot zorgt voor corrosie. Dat is een oppervlakte-aantasting en ziet er een beetje uit als kalkaanslag. Dat kan leiden tot beschadiging van de romp, motor, buitenboordmotor, of welke andere vitale onderdelen van de boot dan ook. Anodes werken als een afleidingsmanoeuvre en offeren zichzelf op door de corrosie op te vangen.


  Schroefas anodes bij Boottotaal

  Nog een kleine aantekening bij de aanschaf van de schroefas anodes: houdt rekening met de grootte van de as en bekijk welke uitwerking deze heeft. Boottotaal geeft dat aan bij elke schroefas anode. Zoek je anodes voor de buitenboordmotor? Bekijk hier ons assortiment buitenboordmotor anodes Dit is namelijk weer een hele andere categorie anodes!

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »